3 Μαρ 2014

Γραφικοί αν δεν ήταν επικίνδυνοι φασίστες, σόου Δεξιού Τομέα


Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε από αυτούς τους, εύκολα χαρακτηριζόμενους ως, γραφικούς, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι. Ο λόγος, μα φυσικά, για τον Ουκρανό φύρερ Δεξιού Τομέα Ντμίτρι Γιάρος, ο οποίος, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κάλεσε ..
τον διαβόητο Τσετσένο οπλαρχηγό Ντόκου Ουμάροφ να πλήξει τη Ρωσία!
Του Παντελή Καρύκα
«Πολλοί ένοπλοι Ουκρανοί υποστήριξαν τους Τσετσένους αντάρτες κατά της Ρωσίας. Τώρα είναι η σειρά των Τσετσένων να βοηθήσουν», έγραψε ο Γιάρος στην ηλεκτρονική σελίδα της οργάνωσής του σε κοινωνικό δίκτυο. Στη ίδιο μήνυμα ο Γιάρος καλούσε, συγκεκριμένα, τον Ουμάροφ να κινηθεί και να αρπάξει την ευκαιρία να νικήσει τη Ρωσία!
Ο Ουμάροφ, γνωστός ως «Μπιν Λάντεν της Ρωσίας», πολέμησε κατά των ρωσικών στρατευμάτων στην Τσετσενία και σήμερα έχει καταστήσει εαυτόν «πρόεδρο του ισλαμικού εμιράτου του Καυκάσου». Ο ίδιος υπήρξε ο ιθύνων νους για τον σχηματισμό ταξιαρχιών «μαρτύρων» του Ισλάμ, τα μέλη των οποίων εκτέλεσαν πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας, με τελευταία αυτή στο αεροδρόμιο της Μόσχας, που στοίχισε τη ζωή σε 36 αθώους. Σκόπευε δε, ανεπιτυχώς, να εκτελέσει τρομοκρατικές επιθέσεις, κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι, αλλά η επαγρύπνηση των ρωσικών αρχών δεν του το επέτρεψε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουμάροφ δεν είναι ο υπ’ αριθμό ένα καταζητούμενος μόνο στη Ρωσία. Και οι Αμερικανοί τον θεωρούν, επίσημα, τρομοκράτη, στενά συνεργαζόμενο με την αλ Κάιντα και μάλιστα προσφέρουν αμοιβή ύψους 5 εκατ. δολαρίων σε όποιον τους παράσχει πληροφορίες για αυτόν. Να σημειωθεί εδώ, ότι σύμφωνα με πολλαπλά δημοσιεύματα στα μέσα Ιανουαρίου, ο Ουμάροφ δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας, αφού οι ρωσικές υπηρεσίες, φέρονται να τον έστειλαν στον Αλλάχ για να διαπιστώσει εάν όλα αυτά που πίστευε πως θα έχει αντάλλαγμα για τη… Θεάρεστη δράση του επί γης, είναι πραγματικότητα.
Αυτόν λοιπόν τον αξιόλογο καθ’ όλα κύριο, καλεί ο εντιμότατος – επίσης – κ. Γιάρος για να πολεμήσει τη Ρωσία, ο οποίος, αν και στην πεφωτισμένη Δύση θεωρείται «ευρωπαϊστής», έγραψε ότι η Ουκρανία πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, όσον αφορά των ένταξή της στην ΕΕ, «αυτό το γραφειοκρατικό κτήνος των Βρυξελλών, το οποίο κάνει τα πάντα για να εξαλείψει την εθνική ταυτότητα των εθνών μελών της».
Η Ρωσία αντέδρασε άμεσα στο μήνυμα του Γιάρος, καλώντας τη Δύση αντιδράσει. Ο Ρώσος επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Κοντσαντίν Ντολγκόφ ανέφερε : «Ο Ουκρανός νεοφασίστας ζητά την ενίσχυση του τρομοκράτη Ουμάροφ. Σε τέτοιους Ουκρανούς δημοκράτες στηρίζεται η Δύση;»
 http://www.defence-point.gr/news/?p=97110