4 Μαρ 2014

Και υπουργός στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, βρίσκεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης. Μετά το σοκ που προκάλεσε η αποκάλυψη, πριν από τρεις εβδομάδες, αναφορικά με τους ελέγχους που....
ασκούνται στους τρεις εκπροσώπους του Κοινοβουλίου σε ό,τι αφορά τη μεταφορά 3,5 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ελέγχουν υπουργό με επιχειρηματική στο παρελθόν δραστηριότητα αναφορικά με τρεις εταιρείες του οι οποίες καταγγέλθηκαν πως έχουν εμπλακεί σε υπόθεση έκδοσης και λήψης πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Το θέμα αφορά παλιά υπόθεση με ανταλλαγή παράνομων παραστατικών και με τη συμμετοχή εταιρείας διασυνδεδεμένης με συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές μας, αυτή τη στιγμή ελέγχονται οι εταιρείες των οποίων τα ΑΦΜ ξεκινούν και καταλήγουν στα ψηφία 099….31, 095….42 και 999….52. Θα πρέπει να τονίσουμε πως οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και κατά περίεργο λόγο έχουν παγώσει μετά το σχηματισμό κυβέρνησης από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναμόχλευση του ζητήματος υπήρξε κατόπιν κοινοβουλευτικού ελέγχου από εκπρόσωπο κόμματος της αντιπολίτευσης στις αρχές του έτους. Όμως, παρά και τη συγκεκριμένη παρέμβαση η οποία εκτός των άλλων περιλάμβανε πλήρη στοιχεία των εμπλεκόμενων εταιρειών (ΑΦΜ και δραστηριότητες), οι ρυθμοί ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι εξόχως βραδείς εγείροντας σημαντικά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της. Θα πρέπει να τονίσουμε πως η υπόθεση σχετίζεται με τη διασύνδεση εκδοτικών επιχειρήσεων με think tank στον χώρο της Δεξιάς και αφορά στην εμπλοκή σε δήθεν αγορές που ποτέ επί της ουσίας δεν πραγματοποιήθηκαν κι απλά ήλθαν να δικαιολογήσουν δαπάνες για να μην υπάρξει μομφή αναφορικά με την παροχή χρημάτων από το κράτος σε συγκεκριμένο ίδρυμα.
http://makiskouris.paron.gr/?p=859