6 Μαρ 2014

Μικρή μειοψηφία στο εσωτερικό του μικρού ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος: Ο Σηφουνάκης του έσπασε τη “γραμμή”, ο Μωραΐτης τον…ειρωνεύεται!

παραγΤίποτα δεν ελέγχει πλέον στο ΠΑΣΟΚ ο πολυπράγμων πρόεδρός του, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κτλ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μόλις χθες το Συντονιστικό της Κ.Ο. του κόμματος αποφάσισε ότι «δυόμιση μήνες πριν τις ...
αυτοδιοικητικές εκλογές ουδεμία συζήτηση μπορεί να γίνει για αλλαγή του «Καλλικράτη» και σπάσιμο Δήμων, που μόνον προβλήματα θα δημιουργήσει όσον αφορά στα οικονομικά, διοικητικά, θέματα προσωπικού, πόρων. κλπ. Ο «Καλλικράτης» απαιτεί σοβαρή αξιολόγηση και οποιαδήποτε προσέγγιση δεν μπορεί να γίνει με σπασμωδικό και αποσπασματικό τρόπο» και σήμερα έπεσε το… χαστούκι!
Ήλθε από τον βουλευτή του της Λέσβου Νίκο Σηφουνάκη, που έδωσε στη δημοσιότητα την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας την οποία έχει καταθέσει. Σε αυτήν γίνεται επίκληση της νησιωτικότητας και της συνταγματικής επιταγής για ειδική λειτουργία του νομοθέτη και της διοίκησης όταν δρα κανονιστικά ώστε να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σηφουνάκης τονίζει πως «αφού δεν υπήρξε έως σήμερα νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, και λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών, άσκησα το συνταγματικό μου δικαίωμα ως βουλευτής, καταθέτοντας σχετική τροπολογία στη Βουλή. Η τροπολογία δίνει αυτή ακριβώς τη διέξοδο στα μεγάλα νησιά να μπορούν – δυνητικά και όχι υποχρεωτικά – να συστήνονται πέραν του ενός δήμους και ο υπουργός Εσωτερικών μπορεί δυνητικά να εκδώσει απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις και μελέτες που έχουν κατατεθεί από θεσμικά όργανα, όπως το ΙΤΑ της ΚΕΔΚΕ. Σημειώνεται ότι η τροπολογία δεν αφορά την ηπειρωτική χώρα, ώστε να μην εμποδιστεί και το έργο της πρόσφατα συσταθείσας διακομματικής υποεπιτροπής της Βουλής, που θα εξετάσει συνολικά τον νόμο του Καλλικράτη».
Χθες μόλις ο κ.Βενιζέλος μίλησε με ειρωνικό τρόπο για το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, ευχόμενος «καλή επιτυχία σε όσες εκπομπές θέλουν να γίνουν κόμματα» και πριν από λίγο, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης, του… απάντησε από το facebook: «Αν τα κόμματα δεν είχαν γίνει εκπομπές…. οι εκπομπές δεν θα γινόταν κόμματα…»http://lykavitos.gr/archives/93154