8 Μαρ 2014

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΙΛΙ ΜΟΥ; Ο ταχυδρόμος πέθανε στα δεκαεφτά του χρόνια

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου, Oρφέας Αποστολόπουλος
Κάθε μέρα και χειρότερα τα πράγματα στη Χαριλάου Τρικούπη. Ένταση γύρω απο το... μνήμα του ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που...
συνεδρίασε μια ημέρα πριν απο την Συνδιάσκεψη της «Ελιάς».
Αιτία στάθηκε η πρόσφατη διαπίστωση του Κώστα Σκανδαλίδη πως «το ΠΑΣΟΚ πέθανε», αναφορά που προκάλεσε το ξέσπασμα της Τόνιας Αντώνιου. «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υφίσταται άλλη συρρίκνωση. Θα έπρεπε εδώ και καιρό να κάνουμε διεύρυνση κι εσύ Σκανδαλιδη είπες οτι πέθανε» είπε αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις με τους «58».
Η κυρία Αντωνίου δεν έμεινε εκεί. Πρότεινε να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου ο νυν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και επιτέθηκε στον Κώστα Σκανδαλίδη, χαρακτήριζοντας τη δήλωση του πρώην γραμματέα του κόμματος, πως «το ΠΑΣΟΚ πέθανε», ως απαράδεκτη.
«Τόσο καιρό φωνάζετε για τα σύμβολα και τα σχετικά. Τώρα που τινάχτηκαν όλα στον αέρα το παίζετε ανήξεροι. Το ΠΑΣΟΚ εσείς το δολοφονήσατε. Εσύ (σ.σ. προς τον Σκανδαλίδη) και ο Ανδρουλάκης είστε πίσω από όλα εδώ και ένα χρόνο» είπε ακόμα.
Η πρώην βουλευτής υποστήριξε πως η κίνηση των 58 απέτυχε, «καψαλίστηκε η Ελιά, δεν μπορώ να καταλάβω τι θα κάνουμε στο ΣΕΦ. Τι θα συζητήσουμε εκεί».
Ο πρώην υπουργός αντέδρασε έντονα και απάντησε στην κυρία Αντώνιου λέγοντας «δεν θα μου κανεις εσυ συστάσεις». Στον καβγά παρενέβη εμφανώς εκνευρισμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας «αφού δεν μπορούμε να είμαστε εποικοδομητικοί, καλύτερα να διακόψουμε τη συνεδρίαση και να τα πούμε αύριο στο ΣΕΦ» την ώρα που ο Κ. Σκανδαλιδης σηκωνόταν όρθιος και ζητούσε να κλείσει η συνεδρίαση του Πολιτικού, κάτι που κι έγινε.
Πάντως, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διέψευσε ότι η συνεδρίαση διακόπηκε και είπε ότι κάτι τέτοιο πρόκειται για «παραπληροφόρηση».
Η ουσία πάντως είναι πως ο κ. Βενιζέλος δεν είπε πως θα κατέβει στο ΣΕΦ, με ποιά διαδικασία θα εκλεγούν οι ευρωβουλευτές, ποιό θα είναι το όνομα.
Σχεδόν τίποτα δεν είπε ο κ. Βενιζέλος με αποτέλεσμα η συνδίασκεψη να αρχίζει με κακούς οιωνούς.
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε και τρία «πλήγματα» από γυναίκες. Οι κυρίες Μπατζελή, Καϊλή και Γκερέκου είπαν τελικά στον κύριο Βενιζέλο και δε θα είναι υποψήφιες για τις περιφερειακές εκλογές.
Έτσι στη Στερεά Ελλάδα υποψήφιος θα είναι ο κ. Νίκος Τσώνης, στην Κεντρική Μακεδονία η κυρία Νίοβη Παυλίδου και παραμένει το πρόβλημα στα Ιόνια νησιά.
Πηγή