8 Μαρ 2014

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΠΥΡΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)



OYKRANIA-1«Μπαρούτι» μυρίζει στην Κριμαία μετά την χθεσινή εισβολή Ρώσων στρατιωτών χωρίς διακριτικά σε Ουκρανική βάση πυραύλων στην Σεβαστούπολη, την οποία κατέλαβαν, χωρίς να ρίξουν ούτε ένα πυροβολισμό, πέφτοντας με φορτηγό πάνω στην πύλη...
Το αμερικανικό Πεντάγωνο εκτιμά ότι στην Κριμαία βρίσκονται περίπου 20.000 ρώσοι στρατιώτες. Το Κίεβο ανεβάζει τον αριθμό σε περίπου 30.000.
Εν τω μεταξύ, πυρά δέχτηκε αεροσκάφος της ουκρανικής συνοριοφυλακής στα όρια της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Η κατάσταση όμως κλιμακώνεται επικίνδυνα και στην ανατολική Ουκρανία, καθώς στο Ντόνετσκ πραγματοποιούνται διαρκώς μεγάλες συγκεντρώσεις ρωσόφιλων. Την ίδια ώρα στη Μόσχα πλήθος Ρώσων υποδέχθηκε ως θριαμβευτή τον Πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, ο οποίος υπερασπίστηκε την απόφαση του Κοινοβουλίου της περιοχής για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το ερώτημα της ένωσής της με την Ρωσία, λέγοντας ότι «κανένας δεν μπορεί να ακυρώσει την ψηφοφορία».
Την ίδια ώρα, ο ασκών χρέη υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρέι Ντεστσίτσια ξεκαθαρίζει, ότι «η Κριμαία είναι και θα παραμείνει Ουκρανικό έδαφος και δεν θα την παραδώσουμε σε κανέναν».
 http://www.makeleio.gr/?p=68511