19 Μαρ 2014

Κατέστρεψαν την πραγματική, αστική οικονομία. Μόνο με το καθεστώς των μπολσεβίκων μπορούν να συγκριθούν τα αποτελέσματα…


σαμαρας λενινΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ, προς όφελος της μεγάλης Γερμανίας. Βρε κατι συμπτώσεις.

Αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία βρίσκεται μία στις δύο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, λόγω της δραματικής ....μείωσης των πωλήσεων τους κατά 65% το 2013, αλλά και της συσσώρευσης χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, Εφορία και τράπεζες. Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα[1] του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος. Παράλληλα, εκτιμάται ότι το 2014 θα κλείσουν περίπου 30.000 επιχειρήσεις, ενώ μόνο το πρώτο εξάμηνο θα χαθούν επιπλέον 30.000 θέσεις εργασίας.

Το 66,6% των επιχειρήσεων σημείωσε μείωση του κύκλου εργασιών, ενώ στις πολύ μικρές το ποσοστό φτάνει στο 81,7%. Ο μέσος… όρος μείωσης του τζίρου για το α’ τρίμηνο του 2013 ανέρχεται στο 22,9%. Από την απαρχή της κρίσης, το Ινστιτούτο εκτιμά πως η συνολική πτώση στον τζίρο ανέρχεται στο 65%.

Οι επιχειρηματίες, όπως κατέγραψε η έρευνα, αποδοκιμάζουν την αποτελεσματικότητα των προτάσεων του ΟΟΣΑ, της περίφημης «εργαλειοθήκης» που αποτελεί προαπαιτούμενο των επόμενων δόσεων και σχετίζεται με τη διανομή των φαρμάκων, των βιβλίων, του γάλακτος, του άρτου κ.ά. Η μεγάλη πλειοψηφία θεωρεί ότι το άνοιγμα των αγορών δεν θα οδηγήσει ούτε σε μείωση τιμών, ούτε και σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στα χρέη που «πνίγουν» καθημερινά τους επιχειρηματίες, καθώς το 20% των επιχειρήσεων έχουν χρέη προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), το 35% προς τις ΔΕΚΟ, το 29% σε προμηθευτές και το 26% προς το ΙΚΑ.