24 Μαρ 2014

ΜΟΝΟ ΣΤΟ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" Η νέα ζωή και τα ταξίδια του Μιχ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα


-Ονειρό μου είναι να επιστρέψω στην Ελλάδα και να ασχοληθώ με τον τομέα των επενδύσεων καθώς υπάρχουν αρκετές γερμανικές εταιρείες που, παρά την κρίση που περνά η χώρα, επιθυμούν να επενδύσουν σε αυτή...
Αυτό υποστήριζε διαρκώς στους συνομιλητές που του τηλεφωνούσαν από την Ελλάδα ο αποκαλούμενος "πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens" κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος.
Από τα κορυφαία στελέχη της Siemens στην Ευρώπη βρέθηκε "εξόριστος" στην Γερμανία επειδή τάιζε τα πολλά από τα 300 περιστέρια του γνωστού οίκου της πολιτικής ανοχής της πλατείας Συντάγματος. Αντί να οδηγηθούν στην φυλακοί οι Έλληνες πολιτικοί που χρηματίσθηκαν βρέθηκε εκείνος στο μάτι του κυκλώνα.
Και να σκεφθείτε ότι ο κ. Χριστοφοράκος έδωσε- σε σχέση με τους προκατόχους του στην Siemens- πολύ μικρότερα ποσά για τις καλές υπηρεσίες του εγχώριου πολιτικού προσωπικού στην εταιρεία. Τώρα πλέον έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που ο ίδιος εγκατέλειπε με θορυβώδη τρόπο την Ελλάδα με προορισμό το Μόναχο.
Στο μεταξύ φρόντισε να λύσει με μαεστρία -καθώς και την βοήθεια ακριβοπληρωμένων δικηγόρων- τις εκκρεμότητές του με την γερμανική δικαιοσύνη.
Για εκείνες με την ελληνική δικαιοσύνη φρόντισαν όπως ήταν φυσικό τα ταισμένα περιστέρια. Καλά, τι θέλετε εσείς εκεί έξω; Να πέσει η πεφωτισμένη κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου;
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν πρόδωσε την πατρίδα του εννοώντας πως δεν "έδωσε" στους Γερμανούς τα ονόματα των Ελλήνων πολιτικών που δωροδόκησε.
Ούτε καν στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με την οποία υπάρχει έντονη φημολογία ότι συναντήθηκε- κάτω από απόλυτη μυστικότητα -κάποια στιγμή μέσα στο 2013.
-Εχω πολλούς και καλούς φίλους όχι μόνο στο Μόναχο αλλά σε όλη τη Γερμανία τόσο λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας στη χώρα όσο και της ιδιότητάς μου ως πρόεδρου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Δεν είμαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων ούτε στη χώρα ούτε στην πόλη..., θα δηλώσει μιλώντας το 2010 στο Χρήστο Μπόκα (Πρώτο Θέμα) ο οποίος τον είχε συναντήσει στο Μόναχο.
Ο  γερμανός πολίτης Μιχάλης Χριστοφοράκος  λοιπόν το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τα επαγγελματικά του ταξίδια του στην Ελλάδα. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει έλλειψη ενδιαφέροντος για την χώρα μας.
Παρακολουθεί δε με προσοχή όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, τις συχνές επισκέψεις της Τρόικας και κυρίως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της. Λίγοι μάνατζερς θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικοί όσο ο κ.Χριστοφοράκος για μια γερμανική (κι όχι μόνο) εταιρεία που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα.
Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο επιχειρηματικός κόσμος της Γερμανίας. Μπροστά στον Χριστοφοράκο ο Χούφτελ δεν πιάνει μία, εκτιμούν οι ίδιοι οι γερμανοί. Και να που ήλθε η ώρα να αναλάβει δράση σε μια συγκυρία που οι δύο πατρίδες του αναζητούν εκ νέου οδούς επιχειρηματικής συνύπαρξης.
Απόδειξη και το γεγονός ότι η πρώην εταιρεία του βρίσκεται ξανά σχεδό μέσα σε όλα τα μεγάλα έργα στη χώρα μας. Το συνυπέγραψε άλλωστε με τον Στουρνάρα σε εκείνο το περίφημο σύμφωνο της εκ νέου απόπειρας συμβίωσης. Κι όπως όλα δείχνουν η Siemens κερδίζει το χαμένο έδαφος. Άλλωστε οι ισχυροί σύμμαχοί της στην Ελλάδα ποτέ δεν έλλειψαν.
Όταν ο κ. Χριστοφοράκος βρίσκεται στη χώρα μας επιλέγει το σπίτι του Βαρνάβα που του επιτρέπει να χαλαρώνει μιλώντας δια ζώσης αλλά και τηλεφωνικά με παλαιούς συναδέλφους από την εταιρεία. Σε πολλούς μάλιστα στέλνει χαιρετίσματα μέσω φίλων τρίτων. Μια νέα ζωή για τον άνθρωπο που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα του σκανδάλου της Siemens έχει αρχίσει...