10 Μαρ 2014

Κύπρος: Παραιτήθηκαν τρεις υπουργοί από το ΔΗΚΟ - Προδοσία κατά Ν. Παπαδόπουλου

Προδίδουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο και την πατριωτική γραμμή του κατά της συμφωνίας Αναστασιάδη-Έρογλου για το Κυπριακό, οι υπουργοί του ΔΗΚΟ.
Τον τερματισμό της ενεργού συμμετοχής τους στο ...
Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), ανακοίνωσαν πριν λίγο οι υπουργοί Άμυνας, Παιδείας και Υγείας της Κύπρου.
Η κίνηση των τριών υπουργών αποτελεί ουσιαστική παραίτηση από το κόμμα. Λίγες μέρες πριν είχε αποχωρήσει από το ΔΗΚΟ και ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.
Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος σε δήλωση του ανέφερε πως η απόφαση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου για αποχώρηση του κόμματος από τη κυβέρνηση «ήταν προειλημμένη και δυστυχώς επικυρώθηκε, υπηρετώντας στρατηγικές και τακτικισμούς ενδεδυμένους ένα πατριωτικό μανδύα που στοχεύει στην ευαισθησία των δηκοϊκών για το εθνικό θέμα».
Για ύπαρξη προειλημμένης απόφασης έκανε λόγο και ο υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, η οποία κατά την εκτίμηση του εξυπηρετεί «συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες και ουδόλως, το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας μας».
Ο υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης ανέφερε ότι «στην πιο κρίσιμη ίσως περίοδο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το κόμμα το οποίο δημιουργήθηκε για να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού, βγάζει προς τα έξω μια εντελώς απαράδεκτη εικόνα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr