4 Μαρ 2014

Τώρα: Ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου του Πούτιν – συνεχής ενημέρωση.


Απαντήσεις Πούτιν:

Εμείς δεν θα επιβάλλουμε απόσχιση της Κριμαίας! Είναι θέμα του λαού της να το αποφασίσει!!

Οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην Κριμαία ..είναι δυνάμεις αυτοοργάνωσης και αυτοπροστασίας του πληθυσμού. Όχι Ρώσικες στρατιωτικές δυνάμεις!

Όλες οι απειλές κατά τις Ρωσίας είναι αντιπαραγωγικές. Οι συνέπειες θα είναι αμφίδρομες. Στο Σότσι μπορεί να έλθει όποιος επιθυμεί. Εμείς είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε όλους τους ηγέτες.

Η δράση της Ρωσίας στην Κριμαία είναι ανθρωπιστική. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πληθυσμού. Σε τέτοια περίπτωση η παρέμβαση μας θα γίνει και δυναμική.

Ποιές κυρώσεις κατά της Ρωσίας; Τις κυρώσεις θα πρέπει να τις σκεφτούν αυτοί που θέλουν να τις επιβάλλουν, όπως και τις συνέπειες τους. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι ζούμε σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία…

Δεν με απασχολεί το μποϊκοτάζ στο Σότσι. Μίλησα με όλους τους ηγέτες τηλεφωνικά, δεν θα σας αποκαλύψω απόρρητα στοιχεία, απλά θα σας πω: Αυτοί που καίγονται για διεθνή νομιμότητα τι έχουν να πουν για το Ιράκ, την Λιβύη, την Συρία; Για το δόγμα “όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας”; Η Ρωσία έχει τελείως διαφορετική προσέγγιση και βασίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Όσον αφορά τις αγορές, ναι πάντα υπάρχει σύνδεση με τις πολιτικές εξελίξεις, πιστεύω όμως ότι η κρίση που προκλήθηκε θα είναι εφήμερη.

Η προσφυγή στην στρατιωτική βία είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνουμε. Έχουμε όμως το απόλυτο δικαίωμα και νομιμοποίηση να το πράξουμε αν χρειαστεί.

Ελπίζουμε ότι δεν θα εξαναγκαστούμε να παρέμβουμε. Ο λαός της Ουκρανίας όμως πρέπει να αποφασίσει ανεμπόδιστα και δημοκρατικά για το μέλλον του.

Εάν ο λαός της Ουκρανίας ζητήσει την βοήθεια – επέμβαση της Ρωσίας, θα την έχει. Η Ουκρανία δεν είναι μόνο γειτονική χώρα με την Ρωσία, αλλά αδελφό Έθνος!

Όταν οι εξτρεμιστές κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια, δεν υπήρχε καμμία στρατιωτική δύναμη. Μόνο κάποιοι δύστυχοι εργαζόμενοι στην μηχανογράφηση. Οι περισσότεροι δολοφονήθηκαν με σφαίρα στο κεφάλι ενώ κάποιοι άλλοι κάηκαν ζωντανοί! Είναι αυτή η εικόνα που έχετε για την δημοκρατία;

Τι θα μπορούσε να προκαλέσει στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία; Αυτό που με ανησυχεί, είναι τα όργια που γίνονται εις βάρος του λαού της Ουκρανίας αυτές τις ημέρες από τους εξτρεμιστές!

Η στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται αυτή την στιγμή στην Βαλτική δεν σχετίζεται με τα γεγονότα της Ουκρανίας.

Η παράνομη κυβέρνηση κατήργησε ακόμα και το ανώτατο δικαστήριο. Αναρωτιέμαι τι λέει η Ευρώπη γι’ αυτό αφού στον καταστατικό χάρτη της ΕΕ η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Πως θα εκδικαστεί ακόμα και μία εγκληματική υπόθεση όταν έχει καταργηθεί η ίδια η δικαιοσύνη;

Αντιλαμβάνομαι πως ο λαός θέλει αλλαγές αλλά αυτές θα πρέπει να γίνουν με σεβασμό στο σύνταγμα και την δημοκρατία.

Η Αντιπολίτευση κατέλαβε κυβερνητικά κτίρια μή δίνοντας την ευκαιρία για διεξαγωγή νόμιμων εκλογών.

Στην Ουκρανία έγινε ένοπλο πραξικόπημα. Έγινε κατάληψη της εξουσίας με ένοπλη βία. Η κυβέρνηση είναι παράνομη.

 http://olympia.gr