13 Μαρ 2014

Οι ανακριτές “ακολουθούν τα λεφτά” μέσα από τον τραπεζικό λογαριασμό της Κουράκου

PAPANTONIOUH αντίστροφη μέτρηση για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Γ. Παπαντωνίου έχει αρχίσει μετά την κατάθεση της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στους ειδικούς ανακριτές που ερευνούν το σκάνδαλο για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η κ. Κουράκου συναίνεσε εκ του ασφαλούς στο άνοιγμα του επίμαχου λογαριασμού που διατηρεί σε ελβετική τράπεζα αφού οι δύο κουμπάροι της που εμφανίζονται ως τροφοδότες των μαύρων κεφαλαίων αρνούνται το άνοιγμα των δικών τους λογαριασμών που είναι απαραίτητο προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.
Η κ. Κουράκου κατ΄ επανάληψιν επιχείρησε να παραπλανήσει τη Δικαιοσύνη.
Αρχικά ισχυρίστηκε ότι το επίμαχο ποσό το είχε καταθέσει ο πρώην σύζυγός της.
Όταν αυτός εκλήθη από τους αρμόδιους ανακριτές είπε ότι ουδέποτε τροφοδότησε το συγκεκριμένο λογαριασμό ούτε και είχε την οικονομική άνεση να το κάνει.
Το μπλόκο των κουμπάρων στο άνοιγμα των λογαριασμών τους σύμφωνα με δικαστικές πηγές προδίδει την προέλευση των χρημάτων τα οποία πιθανολογούν ότι προέρχονται από τις προμήθειες των εξοπλιστικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπαντωνίου ο οποίος είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για πλαστό πόθεν έσχες θα κληθεί τις επόμενες μέρες από τους ανακριτές προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον επίμαχο λογαριασμό.
Οι ανακριτές πρόκειται να καλέσουν και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στη διάρκεια της θητείας του Γ. Παπαντωνίου.http://lykavitos.gr/archives/94565