25 Μαρ 2014

Πανικός χθες στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με καλεσμένο τον Άδωνι Γεωργιάδη



- Ένταση με Στάθη και Πατούλη
- Θυμωμένοι πολίτες 
- Άγριες κόντρες και φωνές Άδωνι Γεωργιάδη

Για τις εξελίξεις στην Υγεία, τη γρίπη, την απεργία των φαρμακοποιών, το μνημόνιο και ..το πρωτογενές πλεόνασμα, μίλησε «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Υγείας...


Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση στην Υγεία και υπογράμμισε ότι οι νέες μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την Πέμπτη αλλά θα χρειαστούν 2 χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθούν όλα τα στάδια για το ΠΕΔΥ. «Η συνταγογράφηση ήταν το 80% της δουλειάς του ΕΟΠΥΥ. Από την Πέμπτη θα λειτουργούν όλα τα κέντρα αλλά το σύνολο της μεταρρύθμισης θέλει δύο χρόνια» είπε ο υπουργός Υγείας.

Δείτε τα χθεσινά μας σχόλια εδώ:
Άγριο "ξύλο" τώρα στον Άδωνι...
O Άδωνις δήλωσε: "Βγαίνουμε από τα Μνημόνια τον Μαϊο..."
Έξωφρενών ο Νίκος Χατζηνικολάου με τις δηλώσεις Άδωνι...
Μπαρούτι ο Άδωνις - Έχει κοκκινίσει σαν παντζάρι...
Άδωνις για Πατούλη: "Βγάλτε τον από το παράθυρο..."
Μας επιβεβαίωσε μόλις τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης...

Ο πρόεδρος γιατρών ΠΕΔΥ, Θανάσης Αποστολόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι με την μεταρρύθμιση πέτυχε να στείλει στην έξοδο από την πρωτοβάθμια περίθαλψη γιατρούς με εμπειρία 20 ετών με αποτέλεσμα σήμερα οι νέες μονάδες σε μεγάλους Δήμους να ανοίγουν υποστελεχωμένες. «Αν για τον ΕΟΠΥΥ του κ. Λοβέρδου είχαμε δηλώσει ότι είναι ένα θνησιγενές μόρφωμα το ΠΕΔΥ του Γεωργιάδη είναι ένα ήδη πεθαμένο εξάμβλωμα. Ο σκοπός του ΠΕΔΥ ήταν ένας μεγάλος εμπαιγμός. Ο υπουργός Υγείας παίζοντας θέατρο προσπάθησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι το ΠΕΔΥ ήταν αποτέλεσμα καλώς εννοούμενης μεταρρύθμισης στο χώρο της πρωτοβάθμιας Υγείας» είπε ο Θανάσης Αποστολόπουλος.




Ο πρόεδρος εργαζομένων ΠΕΔΥ, Λεωνίδας Βιτωράτος τόνισε ότι η μεταρρύθμιση «σχεδιάστηκε πρόχειρα και με μεγάλη τσαπατσουλιά και αυτό αποδεικνεύεται γιατί καμία μονάδα δεν είναι λειτουργική και φοβάμαι ότι ούτε θα είναι».

Για τον υψηλό αριθμό θανάτων από την γρίπη που ξεπέρασαν τις ανάλογες περιπτώσεις στα ευρωπαϊκά κράτη ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι δεν εμβολιάστηκε ο πληθυσμός ως όφειλε. Μάλιστα ανέφερε ότι μόνο το 10% των γιατρών που οφείλουν να εμβολιάζονται έκαναν τελικά το εμβόλιο της γρίπης.

«Όταν οι γιατροί που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο και το έχουν μέσα στο γραφείο τους και δεν το κάνουν δείχνει το πρόβλημα στη χώρα μας. Δυστυχώς στη χώρα μας έχει επικρατήσει μία αντιεμβολιαστική νοοτροπία για τη γρίπη» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε: «Το εμβόλιο το κάνει ο καθένας μόνος του δεν έχουμε στρατόπεδα συγκεντρώσεως να το κάνουμε με το ζόρι. Αν ήθελε να το κάνει ο κόσμος θα είχαμε εμβόλια. Για τη γρίπη το πρόβλημα δεν ήταν τα εμβόλια. Ήταν ότι ήρθε μία πολύ επικίνδυνη γρίπη και η χώρα μας δεν ήταν θωρακισμένη γιατί αυτοί που έκαναν το εμβόλιο δεν ήταν αρκετοί για να κάνουν τον φραγμό».




Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης είπε ότι το υπουργείο Υγείας ακόμη δεν έχει απαντήσει γιατί στις άλλες χώρες είχαμε τόσους λίγους θανάτους ενώ ήταν πολλαπλάσιοι οι κάτοικοι; «Είναι δυνατόν να μπαίνει κόσμος στη φυλακή για οικονομικά εγκλήματα για μερικές ημέρες και να βγαίνει έξω με φυματίωση;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και συνέχισε: «Όλα αυτά σχετίζονται σήμερα με το πως μπορούμε να εξορθολογίσουμε την Υγεία χωρίς να πεθαίνουν άνθρωποι».




Επιπλέον κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι δεν έχει λάβει μέριμνα για τα 2,5 εκατ. ανασφάλιστους και τους κλείνει την πόρτα στα νοσοκομεία. «Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις που πηγαίνουν πλέον στις διοικήσεις των νοσοκομείων δεν έχουν κωδικούς και δεν τους βάζουν μέσα. Και τους είπαν ότι οι εντολές είναι αυστηρές από το υπουργείο» είπε ο Γιώργος Πατούλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης αναφέρθηκε στην απεργία των φαρμακοποιών, που ξεκινά από την Τετάρτη. Ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης εξήγησε ότι οι φαρμακοποιοί έμαθαν την τελευταία στιγμή ότι το υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζει διατάξεις που θα επιτρέπουν «τη δημιουργία καρτέλ φαρμακοποιών στη χώρα», καθώς θα δίνουν το δικαίωμα σε κάποιον φαρμακοποιό να ανοίγει περισσότερα από ένα φαρμακεία.

«Δεν επιτρέπεται την έκθεση του ΟΟΣΑ που είναι στημένη κατ’ εντολή συμφερόντων το πολιτικό σύστημα της χώρας να την κάνει ευαγγέλιο και να την προσκυνάει μέρα και νύχτα. Τα σημεία διαφωνίας μας είναι ότι δεν θέλουμε ένας φαρμακοποιός να μπορεί να έχει περισσότερα από ένα φαρμακεία. Δεν θέλουμε επιχειρηματικά συμφέροντα να μπαίνουν από την πίσω πόρτα στα φαρμακεία. Δεν θέλουμε να ανοίξουν φαρμακεία μέσα σε μαγαζιά. Δεν θέλουμε την ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης που λέει ότι φαρμακοποιός ανοίγει και κλείνει το φαρμακείο όποτε θέλει» είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.




Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι οι προτάσεις της τρόικας να αγοράζει και να ανοίγει φαρμακείο όποιος θέλει δεν πέρασε. «Έχουμε κάνει μία σειρά ρυθμίσεων προκειμένου να καταφέρουν οι φαρμακοποιοί στο νέο περιβάλλον να επιβιώσουν» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και εξήγησε ότι η ελληνική πλευρά πέτυχε να είναι υποχρεωτικό μέσα στο φαρμακείο να υπάρξει φαρμακοποιός. «Δική μου προσωπική διάθεση είναι πολιτισμένα να βρούμε τη βέλτιστη λύση και προς θεού μην κάνετε απεργία διαρκείας. Μην κάνετε αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού και του εαυτού σας» είπε ο υπουργός Υγείας.




Για τις εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη το Προεδρικό Διάταγμα προκειμένου να περάσει στην δικαιοδοσία του ΕΣΥ. Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, το θέμα συζητήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα και να δοθεί τέλος σε αυτές τις εικόνες.




«Όλος ο πλανήτης βλέπει ότι η χώρα μας επιτυγχάνει»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στα θέματα της οικονομίας και συγκεκριμένα στο πρωτογενές πλεόνασμα. Μάλιστα υποστήριξε ότι η τρόικα αποδέχθηκε πλέον ότι δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό και ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους. «Μπορεί κάποιος να θέλει να αμφισβητήσει ντε και καλά την επιτυχία της χώρας. Όλος ο πλανήτης όμως βλέπει ότι η χώρα μας επιτυγχάνει» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε: «Δεν χρεωκοπήσαμε λόγω μνημονίου αλλά πρώτα χρεωκοπήσαμε και μετά μπήκαμε στο μνημόνιο».




Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το χρέος της χώρας μειώθηκε με το μνημόνιο. «Έχουμε το μισό χρέος χάριν μνημονίου» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιπλέον ανέφερε ότι μέσα στο έτος θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα του χρέους και η τρόικα δεν θα παρεμβαίνει στην ελληνική οικονομία. «Ευρωζώνη σημαίνει παντοτινή επιτήρηση. Μέσα στο 2014 εφόσον βρεθεί η λύση στο ζήτημα του χρέους η τρόικα με τον τρόπο που την έχουμε γνωρίσει θα έχει τελειώσει. Δεν θα έχει πια η τρόικα αποφασιστική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση και είπε ότι «Όλοι οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ του 2009 είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα».

Για τις δηλώσεις του Π.Μπαλτάκου που δήλωσε αντικομμουνιστής ο υπουργός Υγείας σχολίασε ότι «σιχαίνομαι τον ολοκληρωτισμό. Ο κομμουνισμός δεν είναι ολοκληρωτισμός; Ο κομμουνισμός είναι ολοκληρωτισμός. Και ναι εγώ σιχαίνομαι την τυραννία. Εμένα μου αρέσει η ελευθερία». Μάλιστα συνέκρινε την Χρυσή Αυγή με τον κομμουνισμό. «Η Χρυσή Αυγή είναι εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα και είναι κι αυτό ολοκληρωτική ιδεολογία».




Αναφορικά με τη διαφθορά στην Ελλάδα ο υπουργός Υγείας συμφώνησε με τγν φράση του Θ.Πάγκαλου «όλοι μαζί τα φάγαμε». «Όλοι μαζί τα φάγαμε αλλά δεν φάγαμε το ίδιο. Ο κ. Πάγκαλος είπε το μισό» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και είπε ότι ο λαός έχει ευθύνη για τα γεγονότα που οδήγησαν στο μνημόνιο το 2010. «Ο κυριότερος λόγος που φτάσαμε εδώ ήταν ότι οι πολιτικοί δεν τολμούσαν να πάνε στον λαό και να του πουν την αλήθεια. Όταν ο λαός έβγαινε και ζητούσε πράγματα που η χώρα δεν μπορούσε να δώσει. Δεν του είπαν όχι. Οι πολιτικοί φοβόντουσαν για τις καρέκλες τους» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.



Πηγή: real.gr