30 Μαρ 2014

Ιόνια Νησιά – Κέρκυρα / Συγκοινωνούντα δοχεία οι Συνδυασμοί Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.!



Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού απεικονίζεται λίαν διακριτά στη συγκρότηση ψηφοδελτίων τόσο στην Περιφέρεια Ιονίων  Νήσων όσο και στον Καλλικρατικό Δήμο κερκυραίων.!  
 
Ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου θα έχει υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κερκύρας τον άλλοτε σκληρό ΠΑΣΟΚόκο κι επίδοξο υποψήφιο δήμαρχο Κερκύρας, Τάκη Μεταλληνό.  
Από την αντίθετη πλευρά, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κερκύρας κι υποψήφια Περιφερειάρχης Άντζελα Γκερέκου «κλέβει» την μέχρι τώρα περιφερειακή σύμβουλο του γαλάζιου Σπύρου Σπύρου, την Αλίκη Λούβρου, την εντάσσει στο ψηφοδέλτιό της. Η κ. Γκερέκου θα έχει υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας τον Δημήτρη Μπιάγκη, μέλος της Ν.Ε. ενώ στο συνδυασμό θα συμμετάσχει και το επίσης μέλος της Νομαρχιακής, Κώστας Στογιάννος.!
Ο άλλοτε Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, Αλέκος Μιχαλάς, θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με επικεφαλής τον Θοδωρή Γαλιατσάτο.!
Η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Κέρκυρας Νικ. Πανδή θα είναι τελικά η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας με το συνδυασμό της “ΑΝΑΣΑ” του Θοδψρή Γαλιατσάτου ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές του Μαίου.

Η μέχρι πρότινος Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, Ανδρομάχη Δαγκλή, στελεχώνει το ψηφοδέλτιο του γαλάζιου νυν δημάρχου, Γιάννη Τρεπεκλή. Στην ίδια ακριβώς επιλογή καταλήγει κι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Γιώργου Δρυ, ο δικηγόρος Γιώργος Καρύδης.  
Ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Κερκύρας,  Χρήστος Άνθης, φτιάχνει δικό του συνδυασμό με τη στήριξη των ΑΝΕΛ και κατεβαίνει ως υποψήφιος περιφερειάρχης απέναντι στον Σπύρο Σπύρου, με τον οποίο είχε εκλεγεί το 2010, αλλά παραμένει και στη θέση του αντιπεριφερειάρχη υπό το Σπύρο Σπύρου.

                                            Γ. Σπ. Π.