17 Μαρ 2014

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ....


Του Χρήστου Ζώη* στην εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ
Kανείς δεν αγνοεί το γεγονός ότι η Γερμανία ως σήμερα είναι ο μεγάλος κερδισμένος μιας κρίσης, που αντί να καταλαγιάζει εντείνεται. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αγοράσει, εκτος των άλλων ωφελημάτων, πάμφθηνα την ...ηγεμονία της στην Ευρώπη και τώρα πια κινείται σχεδόν μόνη της. Με τα Μνημόνια που επιβλήθηκαν στον ευρωπαϊκό Νότο, η Ευρωπαϊκή Οικονομία έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας όπου ο περιούσιος ηγεμονεύων λαός, ο γερμανικός, αποφασίζει για τη μοίρα και την αποστολή των άλλων λαών που βρίσκονται υπό έλεγχο.
Το Κοινωνικό Κράτος υπακούει πλέον όχι στην λογική των αναγκών αλλά στη λογική των αριθμών. Η Ισοτιμία των κρατών μελών υποβαθμίστηκε μετατρέποντας τoυς υπερχρεωμένους λαούς σε παρίες σε μία Ευρώπη αλά καρτ.
Η ομολογία του λάθους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται εγείρει πλέον, μόλις δύο μήνες πριν τις Ευρωπαϊκές εκλογές, αμείλικτα ερωτήματα. Αν τώρα, δεν είναι η ώρα να ανατρέψουμε τα Μνημόνια της υποταγής, όταν έχουμε στα χέρια μας την ομολογία του ΔΝΤ, τότε πότε; Αν τώρα δεν απαιτήσουμε μία συγνώμη γιατί χρησιμοποιήθηκε ο ελληνικός λαός σαν ασπίδα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη (όπως παραδέχθηκε ο τότε πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιουνκερ, αλλά και ο κ. Ρεν), τότε πότε; Και αν τώρα δεν διεκδικήσουμε όσα μας οφείλει από τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και το Κατοχικό Δάνειο η ηγεμονεύουσα Γερμανία, τότε πότε; Η διατύπωση εναλλακτικής οικονομικής πρότασης πρέπει να απαντά στις ανάγκες του εξαθλιωμένου ελληνικού λαού που αναζητούν αναπτυξιακή διέξοδο στην τελματωμένη οικονομία των λουκέτων. Να απαντά με σαφήνεια και στους εταίρους και δανειστές μας, ως η μόνη ρεαλιστική στρατηγική εξόδου από την κρίση, που από τη μία θα διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας και από την άλλη θα προσφέρει στην ίδια την Ευρώπη ρεαλιστική εναλλακτική στις ατελέσφορες πολιτικές των Μνημονίων. Η ίδια η Ευρώπη θα επιλέξει αν είναι έτοιμη να αποδεχτεί ένα Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης και να επιτρέψει την επάνοδο των αρχών και των αξιών της Ευρώπης των Λαών που εμπνεύστηκαν οι ιδρυτές της, ή αν -εγκλωβισμένη στον γερμανικό ηγεμονισμό- θα εντείνει την ευρωαπέχθεια των μαστιζόμενων λαών της.
Η Νέα ΜΕΡΑ έχει περιγράψει με σαφήνεια τα αναγκαία βήματα που αποτελούν τους θεμελιώδεις άξονες της πρότασής της, ως της μόνης σαφούς πρόστασης στο υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό. Οι εταίροι δανειστές οφείλουν να είναι τουλάχιστον τόσο ρεαλιστές όσο απαιτούν να είμαστε και εμείς. Αν θέλουμε μία Ευρώπη ενωμένη και αλληλέγγυα είναι μονόδρομος η διαγραφή μεγάλου ποσοστού του κρατικού χρέους και η αποπληρωμή του υπολοίπου σε συνθήκες ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Είναι μονόδρομος η εγκατάλειψη της Ευρώπης των τραπεζιτών, των πολυεθνικών συμφερόντων και την Ευρώπη των Βρυξελλών και η επιστροφή στην Ευρώπη των Λαών, στην Ευρώπη των Αρχών και των Αξιών, της Ισοτιμίας και της Αλληλεγγύης.
Με αυτές τις σκέψεις και προθέσεις αγωνιζόμαστε στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας με την «ΕΝΩΣΗ για την Πατρίδα και το Λαό». Με πρώτο σταθμό τις επερχόμενες ευρωεκλογές Με σύνθημά μας «ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΦΟΒΙΑ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ».

*0 κ. Ζώης είναι πρόεδρος της Νέας Μέρας