6 Μαρ 2014

Τι περιμένει ο Δεικτάκης και δεν παραιτείτε; Να τον..παραιτήσουν;




Θα γίνει και αυτό οσονούπω αφού θα βγουν πολλά στην φόρα. Τόσο καιρό τον είχε νομικό σύμβουλο ,δεν ήξερε τίποτα για τον φόνο; Έχει τεράστια πολιτική ευθύνη. H υπόθεση τώρα αρχίζει. Κάποιοι μπορεί για εσωκομματικούς λόγους έσπευσαν να τον χρεώσουν στον κύκλο του Κεφαλογιάννη,  αλλά γελάνε και οι πέτρες.  

Βαρύτατες λοιπόν ποινικές διώξεις για τους έξι της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι πέρασαν το απόγευμα της Τετάρτης το κατώφλι του Εισαγγελέα. Πήραν προθεσμία και απολογούνται το πρωί του Σαββάτου.
Έπειτα από μια πολύωρη διαδικασία, ο Εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους τις παρακάτω διώξεις:

- Aπάτη κατά του Δημοσίου με την  επιβαρυντική διάταξη του Ν.1608 (αφορά στις απάτες που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ)
Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
- Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα
- Απάτη σε βαθμό κακουργήματος
-Πλαστογραφία Τοκογλυφία
Εκβίαση Απάτη στο Δικαστήριο
Kαι οι έξι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν στον ανακριτή το Σάββατο το πρωί, στις 10.
Ντόμινο όμως καταιγιστικών εξελίξεων σχετικά με την Καμόρα της Κρήτης. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν οι εμπλεκόμενοι στην σπείρα απατεώνων, τοκογλύφων και εκβιαστών η οποία είχε απλώσει τα πλοκάμια της στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, ακόμη και στο εξωτερικό, δεν είναι ούτε 6 ούτε 17 αλλά συνολικά 32.

Παρά τις μέχρι τώρα πληροφορίες για την εμπλοκή μόνο ενός μεγαλοδικηγόρου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, προκύπτει εμπλοκή και δεύτερου νομικού που είχε στενή επαγγελματική συνεργασία με τον πρώτο.

Έτσι βάση των στοιχείων της δικογραφίας προκύπτουν οι δίδυμες ιδιότητες εμπλεκομένων. Εκτός από τους δύο δικηγόρους φέρονται να εμπλέκονται δύο λογιστές, καθώς και δύο δημόσιοι υπάλληλοι που προέρχονται από τον χώρο της ΔΕΗ.

Ενώ φέρεται να εμπλέκεται και ένας ακόμη λειτουργός δημόσιου οργανισμού.

Επίσης, όπως αποκαλύφτηκε απόψε, στο κύκλωμα συμμετείχε και έγκλειστος στις φυλακές της Νεάπολης.
Αναφορικά με τους "αχυρανθρώπους" τους οποίους και τα μέλη της σπείρας συνέλεγαν μέχρι και από τα συσσίτια, για να δεχτούν, τους έδιναν ακόμη και μισθό που ξεπερνούσε τα 5.000 ευρώ προκειμένου να αναλάβουν χρέη εκατομμυρίων.

Η σπείρα έβαζε στο στόχαστρο εταιρείες και με τα κέρδη που αποκόμιζαν τα μέλη της έκαναν χλιδάτη ζωή με πολυτελείς βίλες μετρητά και επιταγές μαμούθ που φέρονται να έχουν εντοπιστεί στα χρηματοκιβώτια της.

Με απόφασή του που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης  έλυσε τη σύμβαση που είχε η υπηρεσία με τον κατηγορούμενο δικηγόρο κ.Μερκουλίδη, σε μια προσπάθεια να αποτινάξει την πολιτική ευθύνη από πάνω του.  Στην απόφαση  αναφέρεται επί λέξη:
"Λύουμε την από 7.9.2012 σύμβαση εργασίας με σχέση πάγιας έμμισθης εντολής μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και του Γεώργιου Μερκουλίδη του Βασιλείου, Δικηγόρου.

 http://ixnos.blogspot.gr/