25 Μαρ 2014

Αφίσες με "ανεπιθύμητους" πολιτικούς στην Ξάνθη (φωτό)

20140323_231718
Αφίσα που καταφέρεται εναντίον των βουλευτών Αλέξανδρου Κοντού και Δημήτρη Σαλτούρου κυκλοφόρησε στους δρόμους της Ξάνθης και έχει προκαλέσει εντύπωση.
Η αφίσα που κολλήθηκε σε κεντρικά σημεία της πόλης από το Σάββατο απεικονίζει τους δύο βουλευτές, όπως και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης και αναφέρει:

 »Ψήφισαν ναι σε απολύσεις εκπαιδευτικών και κατασχέσεις σπιτιών , στείλτε τους στα σπίτια τους». Την αφίσα υπογράφουν «εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα». Όπως είναι γνωστό από τις 23 Μάρτη οι εκπαιδευτικοί της τεχνικής εκπαίδευσης που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα απολύονται από το Δημόσιο και η σχετική αναταραχή στον εκπαιδευτικό κλάδο είναι μεγάλη.
Ποιοι υπέγραψαν την αφίσα
Οι εκπαιδευτικοί που φέρονται να υπογράψουν τις αφίσες καταλογίζουν στους δύο βουλευτές την ατομική τους ευθύνη για την ψήφιση όλων των δυσάρεστων μέτρων που η κυβέρνηση εφαρμόζει σε βάρος διαφόρων κοινωνικών ομάδων και, ειδικότερα, τελευταία, σε βάρος των καθηγητών που απολύθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι σε τροπολογία που υπέγραψαν οι δύο βουλευτές προβλέπεται η εξαίρεση των αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία δημ. υπαλλήλων, από το μέτρο της αξιολόγησης, προκειμένου να μην κινδυνεύουν με απόλυση και διαθεσιμότητα οι εκλεκτοί των πολιτικών του τόπου, γεγονός που δεν πρέπει να πέρασε απαρατήρητο.
Οι περισσότερες αφίσες έχουν απομακρυνθεί αλλά έμειναν κάποιες ακόμη σε κεντρικά σημεία της Ξάνθης
xanthipress.gr