6 Μαρ 2014

Πάει για ρεβάνς ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος!


Δίκη Υπεξαίρεσης: Κι άλλη μάρτυρας ρίχνει όλη την ευθύνη στο Σαξώνη

Συνεχίζεται η εκδίκαση της έφεσης για την μεγάλη υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης με νέες αποκαλύψεις και με τα επιχειρήματα της πολιτικής αγωγής να καταρρίπτονται ένα ένα...

"Δρούσε μόνος ο Σαξώνης"

Η σημερινή μάρτυρας, Ευαγγελία Καμπάκη, εργαζόμενη του Τμήματος Εξόδων του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 1992 μέχρι και το 2010. Η μάρτυρας δήλωσε κατηγορηματικά πως πιστεύει ότι ο Σαξώνης έκανε μόνος του την υπεξαίρεση λέγοντας χαρακτηριστικά "Αφού είχε βρει τρόπο να βγάζει τόσα χρήματα μόνος, γιατί να τα μοιραστεί με άλλον;" ενώ αποκάλεσε τους κατηγορούμενους υπαλλήλους Γκόλα και Γκαϊδατζή θύματα της απληστίας του Π. Σαξώνη.

"Υπόδειγμα υπαλλήλου" 

Υποδειγματικός υπάλληλος ήταν σύμφωνα με όλους τους μάρτυρες ο πρώτος κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση, Π. Σαξώνης. Συνεπής, τακτικός, ορθογραφημένος και με καλό και καθαρό γραφικό χαρακτήρα, ενώ όπως είπε σήμερα η Ε. Καμπάκη, η καλή του αυτή φήμη συνετέλεσε μάλλον στο να παραμείνει στη θέση του διαχειριστή τόσα πολλά χρόνια (από το 1991). Σχετικά με τον πολυτελή τρόπο διαβίωσής του, η μάρτυρας είπε πως αφενός ο Σαξώνης έλεγε πως είχε περιουσία η γυναίκα του και αφετέρου πως κέρδιζε συνέχεια το Λόττο, το Τζόκερ κλπ. 

"Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς το έκανε"

Αδυναμία να αντιληφθεί τον ακριβή τρόπο που έκανε την υπεξαίρεση δήλωσε η μάρτυρας, η οποία να σημειωθεί εργαζόταν στο τμήμα Εξόδων και μάλιστα είχε διατελέσει και η ίδια διαχειρίστρια για τρία χρόνια.  Το γεγονός αυτό γέννησε έντονη απορία σχετικά με το πώς θα μπορούσε να το γνωρίζει και να το καταλάβει ένας Δήμαρχος που δεν είχε ούτε γνώσεις σχετικές ούτε και αρμοδιότητα ελέγχου.  Ταυτόχρονα η μάρτυρας απέδωσε την ευκολία που έπαιρνε χρήματα ο Σαξώνης στην έλλειψη ελέγχου από την πλευρά της γραμματείας και συγκεκριμένα του κ. Καραδήμου ( ο οποίος αθωώθηκε πρωτόδικα) αφού δεν έκανε έλεγχο γιατί πίστευε ότι διενεργούσε έλεγχο το τμήμα της κ. Καμπάκη όπως δήλωσε ο κ. Καραδήμος και στην πρωτοβάθμια δίκη.

Ο Τσοβόλας καταρρίπτει το επιχείρημα της αύξησης των μετρητών

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της πολιτικής αγωγής είναι πως τα μετρητά για την πληρωμή των ασφαλιστικών ταμείων αυξήθηκαν εξόφθαλμα από το 1999 μέχρι το 2005, γεγονός που θα έπρεπε να κινήσει υποψίες.  Ο Δ. Τσοβόλας κατέρριψε το εν λόγω επιχείρημα αφού σύμφωνα με την σημερινή μάρτυρα και το προσωπικό του Δήμου αυξήθηκε στο εν λόγω χρονικό διάστημα και οι αποδοχές των υπαλλήλων ενώ μέσα σε αυτά τα χρόνια πέρασαν τέσσερα νομοσχέδια που προέβλεπαν αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και των κρατήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Πόρισμα της Τσεμπερά για τη Θ΄ ΔΟΥ δείχνει τη γελοιότητα των ελέγχων

Ο συνήγορος του Μιχάλη Λεμούσια υπέβαλλε σήμερα στο εφετείο το πόρισμα της Τσεμπερά για την Θ' ΔΟΥ στο οποίο φαίνεται πως τα πράγματα ήταν πολύ περίεργα στην εν λόγω εφορία. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, υπάλληλος της εφορίας φαίνεται να καταθέτει:  
"Διαπιστώσαμε αισθητή διαφορά στις εισπράξεις από ΦΜΥ, Επικοινώνησα με το Δήμο Θεσσαλονίκης και με έβαλαν να μιλήσω με έναν υπάλληλο του οποίου το όνομα δεν γνωρίζω. Εκείνος μου είπε "Θα το δούμε, θα το ελέγξουμε και θα σας ενημερώσουμε". 
Και το θέμα τελείωσε εκεί! Το εν λόγω πόρισμα αναμένεται να ανάψει πολλές φωτιές και να προξενήσει πολλές αντιδράσεις τις επόμενες ημέρες.

Η διαδικασία διεκόπη για την επόμενη Δευτέρα.







taxalia