3 Μαρ 2014

Γνωστός εφοπλιστής έγινε πλυντήριο μεγαλοαπατεώνα

erotimatiko_andras_262329399Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στους λογαριασμούς Έλληνα εφοπλιστή τον οποίο οι αμερικανικές υπηρεσίες συνέδεαν με δραστηριότητες του περιβόητου Παππού Χασάν ο οποίος ...
δολοφονήθηκε πριν από μήνες στη Μόσχα.
Οι Αμερικανοί θεωρούν ύποπτους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προέρχονταν από επιχειρήσεις που είχε στήσει ο Χασάν σε Ρωσία, Βαλκάνια και αραβικό κόσμο οι οποίες πρωτοστατούσαν στο λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών καθώς και από πορνεία, τρεις Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι ξαφνικά βρέθηκαν με πολλά καράβια και καταθέσεις μαμούθ.
Από τον έλεγχο που έγινε απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες προκύπτει ότι οι λογαριασμοί ενός εκ των τριών εφοπλιστών,  τροφοδοτήθηκαν και με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία προέρχονται από ένα σύστημα οφ σορ εταιρειών που είχε στήσει ένα κορυφαίο στέλεχος μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας.
Το ποσό αγγίζει σχεδόν τα εκατό εκατομμύρια ευρώ και είναι προϊόν κλοπής.
Το ποσό αυτό υπεξαίρεσε το συγκεκριμένο στέλεχος στη διάρκεια της πολυετούς διαδρομής του στη ναυτιλιακή εταιρεία και βεβαίως τώρα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ενώ ο εφοπλιστής που είχε αναλάβει το ξέπλυμα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με κακουργηματικές διώξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Λεπτομέρειες για το νέο μεγάλο σκάνδαλο και τη διαδρομή των λογαριασμών λίαν προσεχώς.
 http://lykavitos.gr/archives/92771