9 Μαρ 2014

Θέμα ασυμβίβαστου βουλευτικής ιδιότητας και υποψηφιότητας στις ευρωεκλογές θέτει το ΠΑΣΟΚ

benizelosΘέμα ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτικής ιδιότητας και συμμετοχής στο ευρωψηφοδέλτιο προσανατολίζεται να θέσει το ΠΑΣΟΚ, όπως διεφάνη από την άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στο ...
περιθώριο της συνδιάσκεψης του συμμαχικού κεντροαριστερού σχήματος «Ελιά».
Στη συνεδρίαση, από την οποία απουσίασαν 11 βουλευτές, με τους οκτώ να ενημερώνουν για την απουσία τους, η άποψη που επικράτησε είναι ότι το ασυμβίβαστο πρέπει να ισχύσει, αλλά να προηγηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.
«Η προσπάθεια για τη συσπείρωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς πρέπει να συνεχιστεί», ανέφερε εξάλλου ο πρόεδρος του κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Μέρος της κρίσης του πολιτικού συστήματος ο ΣΥΡΙΖΑ»
Ο κ. Βενιζέλος, στην σύντομη ενημέρωσή του προς τους βουλευτές, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας τη θέση, που διατύπωσε, στην ομιλία του το Σάββατο, σύμφωνα με την οποία μία δεύτερη αποτυχία της στρατηγικής εφόδου προς την εξουσία, θα δημιουργήσει στον ΣΥΡΙΖΑ σοβαρά προβλήματα, καθώς όλα θα πρέπει «να ξαναγραφούν από την αρχή».
Είπε, επίσης, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να μη καταλαβαίνει ότι στη συνείδηση των πολιτών δεν είναι απλά μια αντιμνημονιακή δύναμη, αλλά μέρος της κρίσης του πολιτικού συστήματος.
Δεν έχουν «κλείσει» οι υποψηφιότητες στις περιφέρειες
Στη συζήτηση για τις Περιφέρειες φάνηκε ότι δεν έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα σχετικά με τις υποψηφιότητες στα Ιόνια Νησιά και τη Δυτική Μακεδονία, όπου αναζητούνται υποψήφιοι, ενώ δεν έχει κλείσει ούτε το θέμα της Πελοποννήσου και η υποστήριξη στον Π. Τατούλη δεν θεωρείται δεδομένη.
Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι: Απόστολος Κακλαμάνης, Γιάννης Μανιάτης, Δημήτρης Σαλτούρος, Μιχάλης Κασσής, Κώστας Τριαντάφυλλος, ‘Αντζελα Γκερέκου, Αχμέτ Χατζηοσμάν και Φίλιππος Σαχινίδης, οι οποίοι ενημέρωσαν για την απουσία τους.
Δεν ενημέρωσαν οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Θάνος Μωραϊτης και Νίκος Σηφουνάκης.
 http://lykavitos.gr/archives/93895