19 Μαρ 2014

Ομολογία ΔΝΤ: «Η Ελλάδα ανήκει στα μεγαλύτερα λάθη μας!»

dnt_imfΠανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα η κυβέρνηση και σπεύδει να πετάξει κάποια… ψίχουλα, με προφανή σκοπό να υφαρπάξει ψήφους στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτή είναι η  όψη ...
των «καλών νέων» και της ωραιοποιημένης οικονομικής  κατάστασης που η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας έναν τερατώδη επικοινωνιακό μηχανισμό, προβάλλει σε σημείο πρόκλησης του κοινού νου.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η όψη της τραγικής καθημερινότητας του μέσου Έλληνα, που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Είναι η όψη της ζοφερής ανεργίας, της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, της εξαφάνισης των εργασιακών δικαιωμάτων, της απηνούς φορολόγησης, του φόβου για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, της κατάρρευσης της δημόσιας υγείας και του κράτους πρόνοιας, της έλλειψης ελπίδας.
Πέρα όμως από την δραματική πραγματικότητα του καθενός, ειδικοί και διεθνείς οργανισμοί με εκτιμήσεις τους  κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της κυβερνητικής ευφορίας.
Τελευταία, το ίδιο το ΔΝΤ, μέσω του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης προέβη στην ομολογία ότι το ελληνικό πρόγραμμα του 2010 ανήκει στα μεγαλύτερα ιστορικά λάθη του Ταμείου!
Στην έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, το Γραφείο αναδεικνύει τις λανθασμένες προβλέψεις του ΔΝΤ σε προγράμματα,  όπως της Ελλάδας, όπου υποθέσεις ειδικού χειρισμού κατέληξαν σε οικονομικές κρίσεις. Μαζί με το ελληνικό πρόγραμμα του 2010, η έκθεση τοποθετεί στα μεγαλύτερα λάθη του Ταμείου τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την ασιατική κρίση το 2007 και εκείνη της Αργεντινής στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Αντί λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτήν την ομολογία από το ΔΝΤ -η οποία έχει γίνει γνωστή από καιρό, αλλά σήμερα πιστοποιείται- για  να επιτύχει τερματισμό της λιτότητας και κούρεμα του δημόσιου χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμη, αναλώνεται σε προεκλογικά παιχνίδια προς άγρα ψήφων και κοροϊδεύει με «μαϊμού» πλεονάσματα.
http://www.nez.gr/archives/33709