9 Μαρ 2014

Τα «ροζ σώβρακα» οι μεταρρυθμίσεις και οι… ασπιρίνες

Kostis-Xatzidakis1Τουλάχιστον εδώ και τέσσερα χρόνια, από την αρχή της κρίσης στην χώρα, κάποια τζιμάνια που εκπροσωπούσαν τον ΟΟΣΑ, επιχειρούσαν να πασάρουν την διαβόητη «εργαλειοθήκη μεταρρυθμίσεων»  στους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης. Και με το αζημίωτο, βεβαίως, πάντα…

Ναι αναφερόμαστε στην διαβόητη έκθεση του Οργανισμού που χρυσοπλήρωσε ο Χατζηδάκης-σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ- και… επέτυχε να βγάλει στα κεραμίδια, το σύνολο ων κοινωνικών ομάδων της χώρας,  από τους φαρμακοποιούς, μέχρι και τους συμπαθείς κτηνοτρόφους .
Αυτή λοιπόν η διαβόητη “εργαλειοθήκη” πηγαινοερχόταν στα υπουργικά γραφεία από το 2010.
Την είδε και μελέτησε ο Χρυσοχοίδης, ο οποίος προφανώς επειδή σέβεται την διαχείριση του δημοσίου χρήματος, δεν έκρινε σκόπιμο να την αγοράσει. Αντιστοίχως αρνητική στάση απέναντι στην  εν λόγω «εργαλειοθήκη» είχαν μετέπειτα και ο Στουρνάρας και η Διαμαντοπούλου.
Και τέσσερα χρόνια μετά, ο… ηγήτωρ των εγχώριων μεταρρυθμίσεων, Κωστής Χατζηδάκης, «έσκασε» κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ, «ζεστό χρήμα», για να αγοράσει κάτι που οι προκάτοχοι του ορθώς είχαν απορρίψει.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η υιοθέτηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, εκτός από τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό της χώρας,  έγινε και προαπαιτούμενο πλέον των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Κανονικό εργαλείο διαπραγματευτικού εκβιασμού, είναι πλέον η “εργαλειοθήκη” του Κωστή.
Σιγά να μην άφηνε τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη, ο «δολοφόνος» Τόμσεν και η παρέα του…
Αυτή λοιπόν είναι η τεράστια «επιτυχία» του… μεταρρυθμιστή Χατζηδάκη!
Τον οποίο τον οικτίρει το σύνολο της κοινωνίας για τα πολιτικά του καραγκιοζηλίκια, αλλά τον… αποθεώνει καθημερινά (ως τεράστιο μεταρρυθμιστή) ο… Άρης Πορτοσάλτε. Και ο Σκάι (βεβαίως-βεβαίως)  οι θεαματικότητες του οποίου  βουλιάζουν, μήνα με τον μήνα…
Κάποιος λοιπόν  θα πρέπει να εξηγήσει στο παλικάρι, πως  η ασπιρίνη δεν είναι «ρόζ σώβρακο».
Και πως η τιμή της ασπιρίνης δεν θα πέσει εάν πωλείται “χύμα” στα σούπερ μάρκετ – που αποτελούν αποδεδειγμένα το πιο σκληρό καρτέλ της χώρας.
Να το μαζέψουν το παιδί από το Μαξίμου, να το μαζέψουν πριν είναι αργά…http://lykavitos.gr/archives/93850