5 Μαρ 2014

ΗΠΑ: Εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων στην Ουκρανία αντί χρημάτων

Oικονομική βοήθεια αντί της παραχώρησης του δικαιώματος ανάπτυξης της αντιβαλλιστικής αμερικανικής "ασπίδας" εντός του ουκρανικού εδάφους είναι υπό διαπραγμάτευση όπως δήλωσε ο Ουκρανός πρεσβευτής στο Μινσκ  Mykhailo Yezhel (από το όνομα είναι κατανοητό ότι πρόκειται περί δυτικού Ουκρανού), αποκαλύπτοντας περίτρανα για πιο λόγω και με ποιανού "δάκτυλο" έπεσε η κυβέρνηση Β.Γιανούκοβιτς.
 
"Είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Όπως λένε, πυροβόλα πρώτα και ρώτα μετά" (είναι εμφανές ότι επηρρεάζεται άμεσα από την ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου), δήλωσε ο ...πρεσβευτής στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην πιθανή εγκατάσταση μέρους της αντιβαλλιστικής αμερικανικής "ασπίδας" στην Ουκρανία με τον όρο να δοθεί οικονομική βοήθεια, όπως αναφέρουν το voice of Russia, και το Interfax.
 
Φυσικά όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι στο defencenet.gr αυτό είναι αδιανόητο και η Ρωσία δεν θα το επιτρέψει όχι μόνο στην Ουκρανία με την σημερινή της μορφή αλλά ούτε και στην Δυτική Ουκρανία σε περίπτωση διάσπασης, αφού η κίνηση αυτή απειλεί άμεσα την Ρωσία.
 
Σημειώνουν με νόημα "η απόφαση της Άνω Βουλής για επέμβαση στο σύνολο της Ουκρανίας είναι σε πλήρη ισχύ και η πρόσκληση του νόμιμου ουκρανού Προέδρου Β.Γιανούκοβιτς από την 1η Μαρτίου νομιμοποιεί οποιαδήποτε κίνησή μας".
 
Αυτός ήταν και ο πραγματικός λόγος της υποτιθέμενης εξέγερσης που κατευθύνθηκε από Αμερικανούς πράκτορες και νεοταξίτικα κέντρα εξουσίας. Στόχος ήταν να μπουν πύραυλοι στην ρωσική "εξώπορτα" 'ωστε σε περίπτωση Γ' ΠΠ να να έχουν οι ΗΠΑ την πολυτέλεια χτυπημάτων για τα οποία δεν θα υπάρχει χρόνος αντίδρασης. μην ξεχνάμε και την απειλή της Δυτικής Ουκρανίας για επαναπυρηνικοποίηση μέσα σε 6 μήνες.
 
Φυσικά με την άθλια οικονομική κατάσταση αυτό φαντάζει ανέκδοτο, αλλά υπάρχουν τα πρόθυμα αμερικανικά "γεράκια" που θέλουν να βοηθήσουν.
 
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι λόγω της οικονομικής του συρρίκνωσης θα χάσουν μέρος της στρατιωτικής τους ισχύς εντός των επόμενων χρόνων. Θέλουν να προλάβουν τις εξελίξεις, πιστεύοντας ότι θα κρατήσουν την Αυτοκρατορία για πάντα.Έτσι πίστευαν και στο "Χιλιόχρονο" Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ, γι'αυτό ίσως τα έχουν βρει τόσο καλά με τους Ουκρανούς Ναζί.
 
Το σίγουρο είναι ότι η Ουκρανία δεν είναι απλά ένα πεδίο αντιπαράθεσης. Είναι κρίσιμη για την επιβίωση της Ρωσίας. Δεν είναι τυχαίο που οι Αμερικανοί διάλεξαν και στα δύο ύπουλα χτυπήματά τους (Γεωργία, Ουκρανία) την περίοδο Ολυμπιακών Αγώνων, πίστευαν ότι θα τους βρουν απροετοίμαστους. Έχουν γνώση όμως οι (Ρώσοι) φύλακες.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr