30 Μαρ 2014

Πολιτικός μήνυσε τον θείο συνδικαλίστριας… γιατί τον συκοφαντούσε! Ο νομικός ζήτησε αποζημίωση

Πολιτικός μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση... θείο συνδικαλίστριας, με την κατηγορία ότι εξέθετε... συγγενικό του πρόσωπο που είναι δικηγόρος! Πρόκειται για μία δικαστική υπόθεση πραγματικό «λαβύρινθο» που απασχολεί εδώ ...
και δύο περίπου μήνες τις δικαστικές αρχές και αφορά σε πολιτικό παράγοντα της τοπικής κοινωνίας.
Όλα άρχισαν όταν ομάδα εργαζόμενων γυναικών σε μεγάλο ίδρυμα της περιοχής επισκέφθηκαν νεαρό δικηγόρο θέλοντας να ζητήσουν νομικές συμβουλές επειδή επιθυμούσαν και σκόπευαν να δημιουργήσουν ένα νέο σωματείο εντελώς δικό τους, με ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά. Ο δικηγόρος τους έδωσε όλες τις νομικές συμβουλές ενώ παράλληλα τους εξήγησε και την διαδικασία που θα έπρεπε βάσει νόμου να ακολουθήσουν.
Η οποία φυσικά ήταν και χρονοβόρα, αλλά και με κόστος. Το οποίο μόλις άκουσαν οι ενδιαφερόμενες μάλλον τους... κόπηκε λίγο η φόρα, διότι δεν ήταν και τόσο πολύ αποφασισμένες να βάλουν το χέρι στην τσέπη έτσι ώστε να «ανοίξει» ο δρόμος μπροστά τους για την έναρξη του συνδικαλιστικού τους αγώνα. Έτσι αποχώρησαν από το δικηγορικό γραφείο με τη συμφωνία πως θα το σκεπτόντουσαν και θα ανακοίνωναν την τελική απόφασή τους για το αν θα προχωρούσαν ή όχι στην ίδρυση σωματείου τους. Όμως οι μέρες πέρασαν και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.
Με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει μαζί τους ο δικηγόρος για να ρωτήσει σχετικά. Και τον ξαναεπισκέφθηκαν οι δύο από τις συνολικά επτά που είχαν πάει στο πρώτο ραντεβού. Του γνωστοποίησαν πως δεν θα προχωρούσαν και τότε εκείνος τους είπε ότι ακόμα κι έτσι θα έπρεπε να τον πληρώσουν ως αμοιβή για τις νομικές συμβουλές που τους έδωσε. Κι αυτό ανεξάρτητα από το αν θα έκαναν ή όχι σωματείο. Και οι γυναίκες έφυγαν υποσχόμενες πως θα το συζητούσαν με τις υπόλοιπες για να μαζέψουν χρήματα και να του δώσουν.

Ο θείος κατηγορούσε τον πολιτικό!
Αντ' αυτού, όμως, τις επόμενες ημέρες ξεκίνησε μία έντονη φημολογία σε πολλούς χώρους, ιδίως, πολιτικούς. Τόσο σε βάρος του δικηγόρου, ότι δηλαδή ζήτησε χρήματα για κάτι που τελικά δεν προχώρησε, όσο όμως ακόμα και σε βάρος του... πολιτικού προσώπου και συγγενή του δικηγόρου!
Και μάλιστα οι φήμες έγιναν ακόμα πιο έντονες από έναν θείο της μιας εκ των ενδιαφερομένων για σωματείο γυναικών, ο οποίος σε διάφορες παρέες που σχετίζονται με το περιβάλλον του πολιτικού εξαπέλυε φραστικές επιθέσεις εναντίον του τελευταίου λέγοντας ότι... εκείνος έβαλε τον δικηγόρο του να εμποδίσει τη δημιουργία σωματείου, ζητώντας αμοιβή και από πάνω!
Μόλις όλα αυτά και άλλα πολλά έφθασαν στα αυτιά του θιγόμενου πολιτικού παράγοντα, ο ίδιος επέλεξε την οδό των δικαστηρίων διά της μήνυσης που υπέβαλε. Και η υπόθεση μένει να φθάσει στην αίθουσα του ακροατηρίου..http://www.dete.gr/articles/203146