20 Μαρ 2014

«ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ»: Έντονη παρουσία των γυναικών

«ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ»: Έντονη παρουσία των γυναικών 
Έντονη είναι η παρουσία των γυναικών και μάλιστα καταξιωμένων στο επάγγελμά τους, στην παράταξη «ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ» της οποίας επικεφαλής είναι ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Χθες ο κ Χριστοδουλόπουλος ανακοίνωσε ακόμα...
τέσσερις γυναίκες που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για τη δικηγόρο Αθανασία (Νάνσυ) Αναγνωστοπούλου, την κυρία Δήμητρα Βαρελά - Μπουσδούκου Πτυχ. ΤΕΙ - Υπάλληλος ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, την ιδιωτική υπάλληλο Νικολίτσα (Λέττα) Κότσιφα – Στεφάνου και την υπάλληλο ΙΚΑ κυρία Αγγελική Παλυβού.
Α. Αναγνωστοπούλου : «Για ένα Δημοκρατικό και αλληλέγγυο Δήμο»
Ως νέος άνθρωπος και πολίτης αυτού του τόπου, με ελεύθερο πνεύμα, κριτική σκέψη και ευσυνειδησία, ως γυναίκα και ελεύθερη επαγγελματίας με όνειρα και ελπίδες για προσωπική ευημερία και επαγγελματική καταξίωση, ευρίσκομαι καθημερινό αντιμέτωπη με προβληματισμούς και σκέψεις, κατά πόσο οι στόχοι αυτοί μπορούν να υλοποιηθούν σε μία τοπική κοινωνία που το τελευταίο χρονικά διάστημα βιώνει συνθήκες αδράνειας και στασιμότητας και έχει οδηγηθεί στην υποανάπτυξη. Δυστυχώς, βλέποντας καθημερινό μία τοπική αυτοδιοίκηση να πλήττεται βάναυσα και να έρχεται σε αντίθεση με τους σκοπούς για τους οποίους έχει θεσμοθετηθεί, νιώθοντας έντονα το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος απέναντι στο εαυτό μου και τους συμπολίτες μου, ιδίως τους νέους του τόπου μου, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά και να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις, τις ιδέες και την αισιοδοξία μου μαζί με έναν άνθρωπο που πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στο τοπικό πολιτικό προσκήνιο. Η επαφή μου και επικοινωνία με το Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ήταν καθοριστική για να διαπιστώσω ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία για δημιουργία και προσφορά δίπλα σε ένα άνθρωπο που διακατέχεται από εντιμότητα και ειλικρινείς προθέσεις, με ήθος και κοινωνικό κύρος, έναν πολίτη που οραματίζεται αειφόρο ανάπτυξη για τον τόπο του, σε όλους του τομείς. Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη περισσότερο από ποτέ να ενωθούμε και να δημιουργήσουμε ένα Δημοκρατικό και αλληλέγγυο Δήμο, με πρακτικό και καινοτόμο πνεύμα, με διαφάνεια στην διαχείριση των ζητημάτων και, με αναπτυγμένη την κοινωνική πολιτική, την ισότητα και την αξιοκρατία... Να διαμορφώσουμε μία ανθρώπινη πόλη για μια αξιοπρεπή ζωή. Υπό το σκεπτικό αυτό, δέχτηκα ολοψύχως να συμμετέχω και εγώ ενεργά στο όραμα στου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και στο κίνημα "ΗΛΙΔΑ-ΝΕΑ ΜΕΡΑ", για το σχηματισμό μίας νέας τοπικής διοίκησης με ριζικές αλλαγές για ένα Δήμο που θα οδηγηθεί στην πρόοδο και την ανάπτυξη και μαζί με αυτόν και οι πολίτες του, εμείς οι νέοι άνθρωποι. ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙA ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ !»
Δ. Βαρελά - Μπουσδούκου «Αναξιοποίητο το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου»
Ο Δήμος Ήλιδας έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα: το ανθρώπινο δυναμικό του. Ένα κεφάλαιο που παραμένει αναξιοποίητο. Γιατί κανείς δεν νοιάζεται να δώσει στους δημότες την ευκαιρία να προσφέρουν όλες τι γνώσεις και τις εμπειρίες για το καλό του Δήμου. Όταν είσαι δημοτική αρχή δεν αρκεί να κρίνεις το κράτος για τις ανεπάρκειες του. Πρέπει να μπορείς να εμπνεύσεις το ανθρώπινο δυναμικό σου, να προσφέρεις και να καλύψεις τα κενά του κράτους. Η έννοια του εθελοντισμού, της συμμετοχικής δημοκρατίας, της συλλογικότητας, παραμένουν άγνωστες λέξεις. 'Οσοι είμαστε γονείς οφείλουμε να εγγυηθούμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο περιβάλλον ζωής και ανάπτυξης. Αυτό δεν γίνεται με λόγια. Γίνεται με πράξεις. Η δική μου πρώτη πράξη είναι η συμπόρευση με τον νέο Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο. Γιατί μπορεί να γίνει ο δήμαρχος ό λ ω ν των δημοτών και να μας εμπνεύσει ξανά. Έτσι απλά. Και ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Και προχωράμε μαζί . ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!
Λ. Κότσιφα – Στεφάνου «Να αλλάξει η εικόνα της μιζέριας στο δήμο μας»
«Κάθε μέρα, η εικόνα που αντικρίζω είναι μιας πόλης μίζερης , μιας πόλης που παρά τα όποια έργα που έχουν γίνει , μοιάζει σκεπασμένη με μια καταχνιά, μοιάζει να μη φωτίζεται , να μην αναπνέει. Ζούμε σ’ ένα ευλογημένο τόπο, γεμάτο χαρίσματα και ομορφιές, που όμως δεν έχουν λάβει την απαραίτητη αξιοποίηση. Επειδή όλοι θέλουμε να βλέπουμε τον τόπο μας και να χαιρόμαστε και να είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν, είναι απαραίτητο σ’ αυτή τον Δήμο , να ξαναγεννηθεί το όραμα και να εφαρμοστούν νέες ιδέες από νέους ανθρώπους που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τις υλοποιήσουν .Γι’ αυτό αποφάσισα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, γιατί πρώτα βλέπω στο πρόσωπό του την αγάπη του για τον άνθρωπο και την επιθυμία του ν’ αλλάξει ο τόπος και μετά τον πολιτικό με τις γνώσεις και την εμπειρία του. Στοιχεία , που αποτελούν εχέγγυα για την αλλαγή. Περιμένω και εγώ μαζί με σας να ξημερώσει μια ΝΕΑ ΜΕΡΑ κι αυτός ο τόπος επιτέλους να ξαναβρεί τον προσανατολισμό του. Κάθε μέρα να είναι μια ΝΕΑ ΜΕΡΑ . Ας πορευτούμε όλοι μαζί. ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ !»
Α. Παλυβού «Η Ηλιδα , χρειάζεται επειγόντως μια νέα Δημοτική Αρχή»
Λόγω της δουλειάς μου , έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τους συνδημότες μου , που αγωνιούν για το μεροκάματο και δουλεύουν σκληρά για να αντεπεξέλθουν στη κρίση .Διαπιστώνω την πλήρη έλλειψη υποστήριξης από τον Δήμο, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης , όσο και στο επίπεδο της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Η Ηλιδα , χρειάζεται επειγόντως μια νέα Δημοτική Αρχή που δεν θα αφήνει ανυπεράσπιστους τους πολίτες μπροστά στα προβλήματα που δημιουργεί το Κράτος , μπροστά στο πρόβλημα που δημιουργεί η υπανάπτυξη. Αποφάσισα να είμαι υποψήφια στο πλευρό του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου γιατί είναι ο μόνος που – λόγω της πολύχρονης εμπειρίας του στην Αυτοδιοίκηση και λόγω της πολιτικής του σκέψης – , μπορεί να εγγυηθεί τη δημιουργία και την υλοποίηση ενός σοβαρού αναπτυξιακού σχεδίου. Είμαι έτοιμη να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε τους μεγάλους συλλογικούς στόχους , χωρίς να αφήνουμε τίποτα στη τύχη και χωρίς να εγκαταλείψουμε κανέναν συνδημότη χωρίς φροντίδα και ελπίδα. Προχωράμε μαζί , ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ !