17 Μαρ 2014

H Κριμαία ψήφισε Ρωσία και πανηγυρίζει: Το 96,6% ψήφισε «Ναι» στο δημοψήφισμα για την ένωση με την Ρωσική Ομοσπονδία

Η ένωση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία εγκρίθηκε από το 96,6% των ψηφισάντων, στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο ...
φιλορώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.
«Οριστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 96,6% υπέρ!» έγραψε ο Αξιόνοφ. Το κοινοβούλιο της Κριμαίας πρόκειται να συνεδριάσει το πρωί για να εγκρίνει επισήμως την υποψηφιότητα της Κριμαίας για ένωση με τη Ρωσία, βάσει του δημοψηφίσματος αυτού, το οποίο θεωρείται παράνομο από το Κίεβο και τη Δύση.
Ετσι, με τον πιο επιβλητικό τρόπο οι κάτοικοι της Κριμαίας αποφάσισαν να σφραγίσουν την Ιστορία της περιοχής ψηφίζοντας ένα ξεκάθαρο «Ναι» στην ένωση με τη Ρωσία.
Πλέον η Κριμαία θα ζητήσει και επισήμως την ένωσή της με τη Ρωσία, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Σέργκι Αξιόνοφ στον λογαριασμό του στο Twitter.
«Το κοινοβούλιο της Κριμαίας θα συνέλθει αύριο σε έκτακτη συνεδρίαση για να εγκρίνει την επίσημη υποψηφιότητα για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία» δήλωσε ο Αξιόνοφ.
«Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στο δημοψήφισμα και έκαναν την επιλογή τους. Σήμερα λάβαμε μία πολύ σημαντική απόφαση που θα μείνει στην ιστορία» ήταν ακόμα ένα από τα tweet του Αξιόνοφ.
Απέρριψαν το δημοψήφισμα οι ΗΠΑ – Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα με Πούτιν
Στο σκιά του κλίματος που επικρατεί στην Κριμαία, ο Λευκός Οίκος έκανε πράξη τα όσα δήλωνε νωρίτερα και ανακοίνωσe ότι απορρίπτει το δημοψήφισμα χαρακτηρίζοντας επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές τις ενέργειες της Ρωσίας.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είχαν πριν από λίγες ώρες τηλεφωνική συνομιλία, κατά την οποία ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία συνάδει πλήρως με το διεθνές δίκαιο, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ωστόσο ότι παρά τις διαφορές τους, είναι αναγκαίο να συνεργασθούν για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι μία αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη πρέπει να καλύψει το έδαφος ολόκληρης της Ουκρανίας, ενώ επεσήμανε την έλλειψη βούλησης εκ μέρους των ουκρανικών αρχών να εμποδίσουν τη βία κατά των ρωσόφωνων στην Ουκρανία

Πηγή: H Κριμαία ψήφισε Ρωσία και πανηγυρίζει: Το 96,6% ψήφισε «Ναι» στο δημοψήφισμα για την ένωση με την Ρωσική Ομοσπονδία | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/147324#ixzz2wD3vRaF0