20 Μαρ 2014

KOYIZ:Ποιος παρομοιαζει τον ΣΑΜΑΡΑ και τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ .....γουρουνια συμφωνα με τον ΟΡΓΟΥΕΛ

Εκπληκτικο αρθρο,αξιζει να το διαβασετε....

» ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ του λαού ασκούσαν επάνω μου μια μυστηριακή σχεδόν γοητεία. Καταλάβαινα ότι εμπεριείχαν μια συμπυκνωμένη σοφία. Απόσταγμα όχι κάποιου πνευματικού ...διαλογισμού, αλλά δίδαγμα μιας σκληρής και επαναλαμβανόμενης πείρας. Με εγοήτευε και το εσωτερικό μέτρο τους, κάποτε και η ρίμα τους, που τις συνέδεε στιχουργικά με τα αρχαιοελληνικά επιγράμματα και παρέπεμπε στα Γιαπωνέζικα «χάϊ-κου». Και δεχόμουν αβίαστα και με εμπιστοσύνη το ηθικό μήνυμα που έστελναν.
Έσπευδα να συμμορφωθώ προς την οδηγία συμπεριφοράς που μου υπαγόρευαν. Στο προκείμενο τώρα. Όλοι, όχι οι λαογραφούντες ή φιλολογίζοντες, αλλά όλοι οι πονεμένοι οι κατακαημένοι από την τρόικα και τους επιχώριους αντιπροσώπους της που παριστάνουν τους κυβερνώντες, όταν άκουσαν το αυτάρεσκο το σχεδόν ναρκισσιστικά υποκριτικό «διάγγελμα» του Πρωθυπουργού, ανέτρεξαν σαυτή τη λαϊκή παροιμία. Για να ερμηνεύσουν την κρυφή αλήθεια των λόγων της κυβερνητικής προπαγάνδας κορυφής. Για να απορρίψουν το στιλ και την τσαρλατάνικη προσπάθεια παραμυθιασμού των εκατομμυρίων παθόντων και πασχόντων, των τσακισμένων και κατακαημένων ανθρώπων. Να απορρίψουν μετά βδελυγμίας και ακραίου σαρκασμού τη γιγαντιαία επιχείρηση εξαπάτησης του λαού. Ούτε ο Γκαίμπελς έτσι.
Όσο μεγαλύτερα ψέμματα λες και με τη μεγαλύτερη θρασύτητα, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχεις στο να γίνουν πιστευτά, έλεγε. Για να του πουν απλά: «Μην κοπιάζεις, σε ξέρουμε και προπαντός γνωρίζουμε την τακτική σου. Το κάψιμο να είναι αδιαμαρτύρητο γιατί εγώ μπορώ να σου γλυκάνω τον πόνο, να το αλείψω με μέλι, θα το γιατρέψω, θα σε ευεργετήσω».
Και τώρα η ρητορική της ευεργεσίας. Μια ψευδολόγος ρητορική. Που χρειάζεται πολύ κουράγιο ο ρήτωρ να την αρθρώσει. Τόσο χοντρά ψέμματα, ειπωμένα με τόσο προκλητικό ύφος! Τί συμβαίνει θεέ μου! Μας βρήκε το κακό που μας έφεραν. Γιατί πρέπει να αποδεχθούμε και την εκβιαστική «αλήθεια» τους; Ποιο πλεόνασμα; Βγαίνει ποτέ πλεόνασμα μέσα σε μια πενταετή περίοδο βαθειάς ύφεσης, με 2 εκατομμύρια ανέργους, με 400 χιλιάδες μαγαζιά (εμπορίου, βιοτεχνίας) που έκλεισαν, με την οικονομική αφαίμαξη τριών εκατομμυρίων νοικοκυριών που έχουν ξεματώσει από την υπερφορολόγηση και τα «χαράτσια», με το ΑΕΠ να κατρακυλάει μειούμενο από 231.642 δις € το 2009, 227.318 δις € το 2010, 215.088 δις € το 2011,193.749 δις € το 2012 και 181.1 δις € το 2013, ενώ την ίδια πενταετία το δημόσιο χρέος από 298.706 δις € ή 129,0% του ΑΕΠ αυξάνεται σε 321.5 δις € ή 175,7% του ΑΕΠ! (Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος).
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και πραγματικότητα. Όλα τ άλλα ανάγονται στην ψυχολογική κατάσταση και διάθεση του προπαγανδιστή.
Στη «Φάρμα των Ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ υπάρχει μια ιλαροτραγική σκηνή. Ο σκίουρος αναλαμβάνει, ως υπεύθυνος προπαγανδιστήςεπικοινωνιολόγος, να πείσει τα εξεγερμένα ζώα ότι η κλοπή που παρατηρήθηκε ή ανακαλύφθηκε ότι γίνονταν στο γάλα και στα μήλα από την αποθήκη της φόρμας, δεν ήταν κλοπή αλλά κάπ άλλο. Έτσι ο σκίουρος πηγαινοερχόμενος πηδηχτούλικα πέρα δώθε και με κυμαινόμενη στους ήχους στα ψηλά και στα μπάσα για να γίνει περισσότερο πειστικός, έλεγε στη συνέλευση των ζώων. «Όπως είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, αγαπητά μου συνζώα και σύντροφοι συνεπαναστάτες κατά του μίστερ Τζόουνς (του καθαιρεθέντος ανθρώπου δηλαδή) το γάλα και τα μήλα κάνουν καλό στο μυαλό του οργανισμού. Συνεπώς, τα γουρούνια, οι ηγέτες μας δηλαδή, που τους έχουμε εμείς εκλέξει, καταπονούνται πνευματικά κυρίως, σκεπτόμενα πώς θα διοικήσουν τη φάρμα καλύτερα για το καλό μας. Έτσι έχουν ανάγκη από περισσότερες θερμίδες και άμυλο που βρίσκονται στο γάλα και στα μήλα. Γι'αυτό και αποφασίστηκε να τρώνε περισσότερα μήλα και να πίνουν περισσότερο γάλα. Για να διατηρούνται σε καλύτερη ευεξία και να αποδίδουν περισσότερο στη διοίκηση. Για το καλό μας!». Τα υπόλοιπα ζώα επείσθησαν. Και άρχισαν τις επευφημίες και τα ζήτω. Είχαν κατανοήσει όλη την επιχειρηματολογία του σκίουρου προπαγανδιστή. Και προ παντός το τελευταίο καταλυτικό επιχείρημά του: «Τί θέλετε δηλαδή; Να εξαντληθούν από πνευματική υπερκόπωση τα γουρούνια-διοικητές μας λόγω έλλειψης πρωτεϊνών και βιταμινών που έχουν τα μήλα και το γάλα, να εκπέσουν από τη διοίκηση της φάρμας και να επιστρέψει η παλιά διοίκηση του ανθρώπου, του μίστερ Τζόουνς;». Καημένε Όργουελ, έγραφες για να αποκρούσεις τον κομμουνισμό Kat την ολοκληρωτική προπαγάνδα του. Δεν φαντάστηκες ποτέ πως η γραφή και η σκέψη σου θα επαληθεύονταν δραματικότερα από τις επικοινωνιακές τακτικές του θριαμβεύοντος καπιταλισμού και της θλιμμένης δημοκρατίας του σήμερα, εν Ελλάδι! Β.Γ.Π.