2 Απρ 2014

Κυβέρνηση: Κατάπιε τη γλώσσα της για τα προαπαιτούμενα της δόσης των 2 δις

Σιγή ιχθύος τηρεί η κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα που θέτει η τρόικα προκειμένου να αποδεσμευθούν οι άλλες δύο δόσεις συνολικού ύψους δύο δις ευρώ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Ο υπουργός ..
Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δεν είπε ούτε λέξη για τις επώδυνες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν το επόμενο διάστημα και έμεινε στα 6,3 δις ευρώ που οι Έλληνες έχουν πληρώσει με αίμα.
Στις απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα υπάρχουν θέματα τα οποία δεν τόλμησε να ακουμπήσει προεκλογικά. Μεταξύ αυτών η διάταξη που θα προβλέπει τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών. Κι αυτό σε συνέχεια του νομοσχεδίου για τα φάρμακα που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Παρεμβάσεις έρχονται και για το υπαίθριο εμπόριο.
Ως το πιο δύσκολο εμπόδιο φαντάζει, πάντως, η ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων σε ένα και μοναδικό, αφού σε συνδυασμό με τη κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων που τα χρηματοδοτούν έως τώρα αλλά και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις.
«Θερμός» προμηνύεται ο Ιούνιος και λόγω του ότι θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή ο νόμος για τη "μικρή" ΔΕΗ, με δεδομένο ότι ήδη έχουν καταγραφεί αντιδράσεις στο ενδεχόμενο πώλησης της ΔΕΗ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr