8 Απρ 2014

Φάκελος ΕΡΤ: Ενοίκιο 24.000 € το 2013 σε κτίριο που σφράγισαν Παπαδήμος, Βενιζέλος το 2011

FOTO 2Περισσότερα από 24.000 ευρώ ενοίκιο για το 2013 (συγκρατείστε το έτος) καθώς και κάτι «ψιλά» που αφορούν στη ΔΕΗ, θα καταβάλει η «κλειστή ΕΡΤ ΑΕ» για ένα κτίριο το οποίο είναι…
εγκαταλελειμμένο εδώ και 2 χρόνια (από τα τέλη του 2011 θα έπρεπε να έχει σταματήσει η καταβολή μισθωμάτων βάσει απόφασης των Λ. Παπαδήμου και Ε. Βενιζέλου!).
Τα στοιχεία έφεραν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι της «ανοικτής ΕΡΤ» οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης αλλά και της αντίστασης στις πολιτικές – «γκιλοτίνα» αποτελώντας ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα συλλογικής δράσης. Οπως αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, το άγριο δημοσιονομικό «συμμάζεμα» αφορά μόνο… στην πλειονότητα των πολιτών, οι οποίοι καλούνται να ζήσουν με «κουρεμένα» έως και μηδενικά εισοδήματα. Κάποιοι άλλοι (ημέτεροι, ίσως) συνεχίζουν να εισπράττουν από το πτωχευμένο Δημόσιο.
Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι σε ένα κτίριο το οποίο είναι κλειστό και η ΕΡΤ θα έπρεπε να είχε σταματήσει την καταβολή μισθωμάτων από το 2011, με απόφαση της ειδικής διαχειρίστριας της «κλειστής ΕΡΤ» ο ιδιοκτήτης του (παραμένει άγνωστο το «ποιος είναι») θα λάβει για 9 από τους 12 μήνες του 2013, ενοίκιο 24.667,02 ευρώ!
FOTO 3
Το ιστορικό
Στις 5 Δεκεμβρίου του 2011, με απόφαση του τότε πρωθυπουργού και του κ. Ε. Βενιζέλου καταργείται το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (ΕΟΑ) και το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα. Με την ίδια απόφαση, το προσωπικό των δύο φορέων εντάχθηκε στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και όλες οι συμβάσεις –εκτός από τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου- λύθηκαν. Επίσης, στην «απόφαση Παπαδήμου και Βενιζέλου» αναφέρεται ότι, μεταξύ άλλων, λύονται και όλες οι μισθώσεις ακινήτων.
Και ενώ όλοι θεωρούσαν ότι το κτίριο στο Γέρακα, από το οποίο μεταφέρθηκε όλο το υλικό και το οποίο παραμένει ερμητικά κλειστό εδώ και 2,5 χρόνια, αποτελούσε παρελθόν για την ΕΡΤ, ξαφνικά μια απόφαση της ειδικής διαχειρίστριας, Α. Γ., με ημερομηνία 24 Μαρτίου του 2014, ήρθε να… «τρελάνει» τους «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ».
Για το εν λόγω ακίνητο, η κυρία Α.Γ. εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας «εγκρίνεται η πληρωμή της δαπάνης του ενοικίου και του ηλεκτρικού ρεύματος στο ενοικιαζόμενο (!) κτίριο της οδού Ιωαννίνων, στο Γέρακα, όπου στεγάζεται (!) το ψηφιοποιημένο και μη υλικό του καταργηθέντος και απορριφθέντος από την ΕΡΤ αρχείου του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρείου για χρονικό διάστημα 9 μηνών (από 1/6/2013 μέχρι 28/2/2014) που αφορά το μηνιαίο ενοίκιο (2.740,78 ευρώ) και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος συνολικής αξίας 25.082,02 (ενοίκιο 24.667,02 και ηλεκτρικό ρεύμα 415 ευρώ). Η δαπάνη θα βαρύνει τον ειδικό εκτός προϋπολογισμού λογαριασμό του άρθρου 4Β της με αριθμ. οικ. 2/11.6.2013 Κ.Υ.Α.».
Το ζήτημα αυτό, φυσικά, προκαλεί σωρεία ερωτημάτων. Το κτίριο άδειασε πριν από περίπου 2 χρόνια και παραμένει εγκαταλελειμμένο. Είτε ο αρμόδιος υφυπουργός και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελια» (βλ. ΠΑΣΟΚ) Παντελής Καψής, είτε ο οποιοσδήποτε άλλος υπεύθυνος, θα πρέπει άμεσα να δώσει διευκρινίσεις, όπως οι παραμένοντες στην «ανοικτή ΕΡΤ» τονίζουν.
Η απόφαση Παπαδήμου – Βενιζέλου του 2011
diafaneia_4 diafaneia_5
Η απόφαση του 2014 για το… ενοίκιο
diafaneia_1 diafaneia_2 diafaneia_3
Ολόκληρες οι αποφάσεις:
 http://www.nez.gr/archives/34279