5 Απρ 2014

Πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου πίσω από τη δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή


Πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη, που βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα πριν από έναν χρόνο στο σπίτι του στη Δάφνη!

Αρχικά είχε θεωρηθεί πως ο άτυχος άνδρας είχε πέσει θύμα παγίδας από ληστές που τον πλησίασαν μέσω facebook, όμως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως «πλήρωσε» τις οικονομικές διαφορές που είχε ο πατέρας του, ο οποίος είχε δεχτεί απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του!

Ο Γιώργος Κοτσιλίδης είχε βρεθεί δολοφονημένος στις 13 Απριλίου 2013 μέσα στο διαμέρισμά της οικογένειας των ενεχυροδανειστών. Οι δράστες -τρεις άνδρες και μία γυναίκα, όπως αποκαλύφθηκε τρεις εβδομάδες αργότερα οπότε και ομολόγησαν την πράξη τους- τον είχαν δέσει χειροπόδαρα με μονωτική ταινία και με ένα κομμάτι της τον είχαν στραγγαλίσει!

Το σπίτι ήταν αναστατωμένο, ενώ από το χρηματοκιβώτιο, που βρέθηκε ανοιχτό, είχαν εξαφανιστεί 139.000 ευρώ και δύο κιλά χρυσαφικά, όμως οι δολοφόνοι δεν είχαν ανακαλύψει άλλα 8.000 ευρώ που το θύμα είχε στην τσέπη του μπουφάν του!

Τα αίτια
Μέσα από την ογκωδέστατη δικογραφία προκύπτουν νέα στοιχεία που δίνουν νέα διάσταση στην πραγματική αιτία της δολοφονίας. Τα άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία του ανακριτικού υλικού, τα οποία φέρνει στην δημοσιότητα η «Espresso», προκαλούν ανατριχίλα, αφού δείχνουν ότι η υπαρχηγός της τετραμελούς σπείρας δεν «ψάρεψε» μέσω facebook τον 30χρονο, αλλά εκτελούσε πληρωμένη παραγγελία με σκοπό να πλήξει ένα από τα μέλη της οικογένειας Κοτσιλίδη!

Οπως αποκάλυψε ο πατέρας του θύματος στην κατάθεσή του στον ανακριτή, δεχόταν απειλές και για τη δική του ζωή, οι οποίες -όπως υποστηρίζει- ξεκινούσαν από τις οικονομικές διαφορές που είχε με πρώην συνεταίρο του, με τον οποίο διατηρούσαν ενεχυροδανειστήριο στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

«Σχετικά με τον ... (σ.σ.: ο πρώην συνεταίρος ) τον γνώρισα τον Οκτώβριο - Νοέμβριο του 2011 στο Μοναστηράκι όπου πήγαινα και αγόραζα παλιά ασημένια σκεύη και αυτός είχε εκεί, στην οδό Αβησσυνίας, μαγαζί με παλιά αντικείμενα.

Ετσι γνωριστήκαμε και αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα κατάστημα αγοράς χρυσού στον Νέο Κόσμο, στην οδό Αναλάτου, στο όνομά του. Το μαγαζί το δουλεύαμε μαζί, αλλά πιο πολύ το κράταγε αυτός. Τον Μάιο του 2012 ο ... μου είπε να κλείσουμε το μαγαζί, χωρίς εγώ να το θέλω, αλλά επέμενε. Και όταν τον ρώτησα τι θα γίνει με τα 14.000 ευρώ συν κάποια ακόμη λεφτά που είχα δώσει για το μαγαζί, με έδιωξε και δεν μου τα έδωσε. Εγώ τον απείλησα ότι θα του κάνω μήνυση και τον Ιούνιο του 2012 ήρθαν στο μαγαζί και με απείλησαν να με σκοτώσουν (σ.σ.: αναφέρει ονόματα Αθίγγανων που μένουν στο Ζεφύρι)».

Οπως εξήγησε στην κατάθεσή του ο πατέρας του 30χρονου Κώστας Κοτσιλίδης, αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που είχε δεχτεί απειλές από τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Επειτα από λίγες ημέρες που είχε βρεθεί για δουλειές στο Μοναστηράκι, τον απείλησαν πως θα σκοτώσουν εκείνον και την οικογένειά του.

Η προσφορά
Η υπόθεση ωστόσο περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς ο Κώστας Κοτσιλίδης ισχυρίζεται ότι την ίδια περίοδο τον επισκέφθηκε ένας παλαιοπώλης και του πρότεινε να βγάλει μια για πάντα από τη μέση τον πρώην συνεταίρο του, με αμοιβή 20.000 ευρώ!

«Με πλησίασε κάποιος (σ.σ.: αναφέρει όνομα) γύφτος παλαιοπώλης και μου ζήτησε 20.000 ευρώ για να βάλει φωτιά στο σπίτι του ... (σ.σ.: πρώην συνεταίρου) και να τον σκοτώσει. Εγώ είχα αρνηθεί τότε και αυτός μου είπε “δώσε μου 700 ευρώ για να πάμε αυτή τη στιγμή στην Αστυνομία και να καταθέσω τα ονόματα των ατόμων που θα σου κάνουν μεγάλο κακό σε τρεις μέρες”. Εγώ δεν δέχτηκα και αυτός μετά μου είπε ότι αν πάω στην Αστυνομία, θα με σκοτώσει».

Σε επόμενη κατάθεσή του, ο πατέρας του θύματος προσθέτει μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον φερόμενο ως πρόθυμο να εξοντώσει τον άλλοτε συνεργάτη του: «Τον ρώτησα αν κρύβεται ο ... (σ.σ.: πρώην συνεταίρος) πίσω από αυτό το κακό που πρόκειται να μου έκαναν. Κι αυτός μου απάντησε “ναι”...».http://www.eglimatikotita.gr/2014/04/30.html