4 Απρ 2014

Τα 5 «post – it» της κοινής ατζέντας Σαμαρά κ΄ Χ.Α., ο Μπαλτάκος κ΄ ο Ταμήλος

mbaltakos_samarasΤου Μάκη Ντόβολου: Με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου τα ξεφτιλισμένα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, με τους καλοπληρωμένους προπαγανδιστές, επιδιώκουν με κάθε τρόπο να βγάλουν από το «κάδρο» την ..
κυβέρνηση και ιδιαίτερα έναν θρησκόληπτο, ακροδεξιό και εθνικιστή πολιτικό που εδώ και περίπου 2 χρόνια είναι, δυστυχώς, πρωθυπουργός της χώρας: τον Αντώνη Σαμαρά.
Όμως, παρά τα ψέματα και την προπαγάνδα που εκτοξεύονται τις τελευταίες ώρες, μια πρόχειρη έρευνα δείχνει ότι οι ιδέες και η πρακτική του Α. Σαμαρά συγγενεύουν, για να μην πούμε ότι ταυτίζονται, με τα όσα πρεσβεύει και πράττει το φασιστικό μόρφωμα. Ειδικότερα:
Τα παιδιά των μεταναστών
1. Στις 13 Ιουνίου 2012 σε συνέντευξη του στο enikos. gr o Σαμαράς υποστηρίζει πως «έχουν γεμίσει οι μετανάστες τα νηπιαγωγεία και οι Έλληνες δεν μπορούν να μπουν στον παιδικό σταθμό. Αυτό τέρμα. Είναι ορισμένα πράγματα που κι εμένα με ενοχλούν όσο εσάς αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός».
Μερικούς μήνες αργότερα, στις 15 Οκτωβρίου 2012, ο υπόδικος βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Παναγιώταρος δηλώνει πως η ΧΑ θα πετάξει έξω από τους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά των μεταναστών.
Εξω οι «ξένοι» εργάτες
2. Στις 21 Οκτωβρίου 2013 σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Μαλτέζο πρωθυπουργό, ο Α. Σαμαράς υποστηρίζει πως «έχουμε τόσους ανέργους όσο και παράνομους μετανάστες», συσχετίζοντας εμφανώς το πρόβλημα της ανεργίας με την παρουσία ξένων πολιτών στη χώρα μας.
Στο ίδιο μήκος κύματος στις 21 Μαρτίου 2014 σε συζήτηση στη Βουλή ο βουλευτής της ΧΑ Αντώνης Γρέγος υποστηρίζει πως «κάθε ξένος εργάτης είναι ένας Έλληνας άνεργος».
Ανακατάληψη… πόλεων
3. Στις 29 Μαρτίου 2012 ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει, σε εκδήλωση της ΝΔ, πως «η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα που διογκώνεται και κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε». Τι άλλο έπρατταν δηλαδή τα τάγματα φονιάδων της ΧΑ από το να «ανακαταλαμβάνουν» τις πόλεις;
Η γνωστή, για τις φιλοχρυσαυγίτικες απόψεις της, ιστοσελίδα defencenet υποστήριζε την 1η Οκτωβρίου 2013 πως, «πλημμύρισαν οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας από λαθρομετανάστες αμέσως μετά την δολοφονία του Π.Φύσσα, όταν θεώρησαν ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή που αποτελούσε την βασική πολιτική δύναμη που έθετε μετ” επιτάσεως το ζήτημα της κατάληψης του κέντρου των μεγάλων πόλεων από λαθρομετανάστες «απονευρώθηκε» πολιτικά».
Τακτικές αποτροπής τύπου «Φαρμακονήσι»
4. Στην συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014, στις 7 Δεκεμβρίου 2013, ο Αντώνης Σαμαράς καυχιόταν ότι εφαρμόζονται πια «πρακτικές αποτροπής» που μέχρι σήμερα επίσης απαγορεύονταν. Ειδικότερα σημείωνε πως «σας θυμίζω ότι μέχρι πριν από λίγο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν τολμούσαν καν να πουν τη λέξη λαθρομετανάστευση! Τώρα, μαζί με άλλες χώρες του μεσογειακού Νότου, τη βάλαμε ως προτεραιότητα στην ατζέντα. Και με τακτικές “αποτροπής” επιπλέον, που μέχρι σήμερα επίσης απαγορεύονταν». Το σύνθημα ήδη είχε δοθεί στην αστυνομία όπως αποδεικνύει η αποκάλυψη του περιοδικού Hot Doc, σύμφωνα με την οποία ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ν. Παπαγιαννόπουλος φέρεται να λέει σε στελέχη της αστυνομίας να κάνουν στους μετανάστες «τον βίο αβίωτο».
Μερικές εβδομάδες αργότερα στο Φαρμακονήσι παιδιά και μητέρες πνίγονταν από την μπότα λιμενικών σύμφωνα με τις καταγγελίες των επιζώντων. Και βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι τι διαφορετικό θα έκανε η ΧΑ, αν ήταν στα πράγματα, από το να πνίγει ανυπεράσπιστους ανθρώπους στο Αιγαίο;
Και ο… Ταμήλος
5. Και φυσικά είχαμε την συγκλονιστική παραδοχή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24» τον περασμένο Νοέμβριο εξέφρασε την άποψη πως «βόλευε τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή», καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «καθάριζε τους αλλοδαπούς από τις γειτονιές», με αποτέλεσμα να μην χρεώνεται η κυβέρνηση με το πολιτικό κόστος.
Αυτά τα λίγα για τους συνεταίρους του φασισμού και του ρατσισμού που «μαλώνουν» τους τελευταίους μήνες καθώς φαίνεται ότι χάλασαν υπόγειες συμφωνίες και λεπτές ισορροπίες. Καλά ξεμπερδέματα καθάρματα…
 http://www.nez.gr/archives/34169