19 Απρ 2014

Το πετυχημένο σούβλισμα σε 6 απλά βήματα

Η νηστεία της Μεγάλης εβδομάδας, δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Το σουβλιστό αρνί πρέπει να είναι εξαιρετικό και εσείς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιλέξτε φέτος, να γίνεται ο... άρχοντας της σούβλας!
Βήμα 1

Το αρνάκι ελληνικό και ιδανικά μέχρι 15 κιλά. Προμηθευτείτε σούβλα, κάρβουνα, γαλβανισμένο σύρμα, πένσα.
Βήμα 2
Αφού σουβλίσετε το αρνί σταθεροποιείτε την πίσω πλευρά με τη μεταλλική διχάλα της σούβλας. Στο επάνω μέρος, φροντίζετε η σούβλα να βγει μέσα από το στόμα του αρνιού. Σε αντίθετη περίπτωση, θα χάσετε το καλύτερο μέρος του κεφαλιού.
Βήμα 3
Παίρνετε το σύρμα και την πένσα, και δένετε τη ραχοκοκαλιά του ζώου με τη σούβλα. Επίσης το ίδιο κάνετε και στο λαιμό. Ιδανικά στο λαιμό, τοποθετείτε ένα μικρό ξύλο ώστε να σταθεροποιηθεί καλύτερα.
Βήμα 4
Βάζετε αλάτι και πιπέρι εσωτερικά και στο λαιμό. Αν θέλετε βάζετε και λίγο λάδι και λεμόνι. Στη συνέχεια το ράβετε με μία χοντρή βελόνα(σακοράφα) και γερή κλωστή.
Βήμα 5
Τοποθετείτε τη μπόλια στο πάνω μέρος του αρνιού, στην πλάτη, και την στερεώνετε με οδοντογλυφίδες.
Έτοιμο για να μπει στη φωτιά!
Βήμα 6
Η θράκα παίζει μεγάλο ρόλο. Στην αρχή το αρνί τοποθετείται ψηλά και στη συνέχεια ανάλογα με την πορεία του ψησίματος το κατεβάζετε πιο κοντά στη φωτιά.
Καλή όρεξη!

 http://www.e-magazino.gr/