2 Απρ 2014

Τί συμφωνία έχετε κάνει με την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» κ. Καμίνη;


Στην οδό Μπουμπουλίνας η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» (;;;) ετοιμάζει ξενώνα τριών ορόφων για να στεγάσει 70 άστεγους σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας.
Το Μνημόνιο συνεργασίας αναφέρει ρητά τα εξής:
«Η εταιρεία θα υποδεικνύει ακίνητα κατά προτίμηση εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν, χωρίς την καταβολή ανταλλάγματος, από την υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων».

Σύμφωνα με δηλώσεις της κας Μεσσήνη ωστόσο «Ο Δήμος Αθηναίων ... έχει αναλάβει τη σίτιση των οικογενειών και τα μηνιαία έξοδα (ρεύμα, νερό), ενώ μέσω του ΕΣΠΑ το ίδρυμα θα λαμβάνει ένα εισόδημα ως ενοίκιο.»
Η καταβολή ενοικίου στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα, που ΔΕΝ περιλαμβάνεται στο εν λόγω μνημόνιο, έχει εγκριθεί; Μπορεί να μας πει ο κ. Καμίνης που υπέγραψε την συμφωνία και η παράταξη του που την ψήφισε γιατί πληρώνει ενοίκιο στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα και πόσο ενοίκιο πληρώνει; Το ΕΣΠΑ πληρώνει 75%, το υπόλοιπο 25% είναι χρήματα του Δήμου.

Ποιός συμφώνησε και πώς δικαιολογείται η δαπάνη εάν και εφόσον δεν έχει ψηφιστεί; Μήπως υπάρχουν και άλλες μη συμφωνημένες δαπάνες;

Ρωτάμε επίσης ποιά είναι αυτή η εταιρία η οποία θα υποδεικνύει ακίνητα στον Δήμο;  Είναι κτηματομεσίτες, ώστε να ψάχνουν και να υποδεικνύουν ακίνητα για τις ανάγκες του Δήμου; Ο Δήμος γιατί επέλεξε συνεργασία με την εν λόγω Εταιρία και όχι με κάποια άλλη; Δεν έχει υπηρεσίες ο Δήμος για αυτή την δουλειά; Δεν έχει δικά του ακίνητα;
Γιατί συνεργάζεται με ιδιώτες;
 Ποιός διασφαλίζει ότι δεν παίζονται παιχνίδια real estate πίσω από αυτή την συνεργασία;

Ότι  θα υποδεικνύονται ακίνητα για άστεγους σε γειτονιές όπου κάποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα μπιρ παρά λόγω της υποβάθμισης που θα υποστούν εξαιτίας των συγκεκριμένων δράσεων; Να θεωρήσουμε τυχαίο ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο κέντρο της πρωτεύουσας;

Να θεωρήσουμε τυχαίο ότι κρίθηκε κατάλληλο κτίριο πίσω από το Μουσείο, το Πολυτεχνείο και μέσα στο κέντρο;

Το Μνημόνιο αναφέρει ότι «Ο Δήμος θα μεριμνά για την παραλαβή των ακινήτων που κρίνει κατάλληλα μεταξύ των υποδεικνυομένων, σε συνεννόηση με τους κυρίους ή κατόχους τους. Θα ενημερώνει την εταιρεία για τις σχετικές ενέργειες, καθώς και για τις κοινωνικές δράσεις που θα στεγάζει στους εν λόγω χώρους.»

Ποιός ο ρόλος της εν λόγω Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και θέλει και ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου; Από πού κι ως πού υποχρεούται ο Δήμος της πρωτεύουσας της χώρας να απολογείται για τις δράσεις του σε Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες;

Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις της κας Μεσσήνη υπάρχουν ακόμη 50 διαμερίσματα στην πλατεία Βικτωρίας, τα οποία θα μετατραπούν σε ξενώνες αστέγων, καθώς και ένα ξενοδοχείο.

Επειδή στην περιοχή μας και γενικότερα στις όμορες γειτονιές υπάρχουν τόσες κοινωνικές υποδομές που εξυπηρετούν συνανθρώπους μας που δεν βρίσκουμε κανένα λόγο για την δημιουργία νέων

ΚΑΛΟΥΜΕ
Την κα Μεσσήνη και τον κ. Καμίνη να αναζητήσουν κενά κτίρια στα προάστια του Χαλανδρίου και της Πεντέλης, όπου διαμένουν και να στεγάσουν αυτούς τους ανθρώπους σε πιο ανθρώπινες συνθήκες από αυτές του κέντρου
Παρακαλούμε επίσης τους συνανθρώπους μας στο Χαλάνδρι και την Πεντέλη να αναλάβουν τα κόστη λειτουργίας των κτιρίων αυτών στις γειτονιές τους, γιατί βαρεθήκαμε να είμαστε χορηγοί της «αλληλεγγύης» των κ.κ. των Βορείων και Νοτίων Προαστίων, η οποία υποβαθμίζει τις γειτονιές μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΩΣ
Θα προφυλάξουμε με κάθε νόμιμο μέσο τις περιουσίες μας από την λαίλαπα της «αλληλεγγύης» που σαρώνει το κέντρο της πρωτεύουσας με πρωτεργάτη τον κ. Καμίνη.
Ο κ. Καμίνης δεν κρατάει όρθια την πόλη όπως διατείνεται. Τις ΜΚΟ κρατάει όρθιες με πρόσχημα τις ανάγκες των ανθρώπων. Να ενημερώσει δημόσια ο κ. Καμίνης για όλες τις δαπάνες που ο Δήμος αναλαμβάνει και τις συμφωνίες που έχει κάνει με την κάθε ΜΚΟ ή Μη Κερδοσκοπική Εταιρία.
Η κα Μεσσήνη να μας πει ποιά είναι τα κτίρια στην πλατεία Βικτωρίας που λογαριάζει να χρησιμοποιήσει σε συνεργασία με τον Δήμο για τις ανάγκες των αστέγων.

Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

Ελένη Παπαδοπούλου – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Γιάννης Παγώνης – Υποψήφιος Διαμερισματικός Σύμβουλος 6ου Δ.Δ.
με την παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» του Νικήτα Κακλαμάνη
Επιτροπή κατοίκων Αγγελοπούλου