11 Απρ 2014

Νέος «Γολγοθάς» για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ – «Μπάχαλο» ελέω διαθεσιμοτήτων

ika_2«Μπάχαλο» επικρατεί στο ΙΚΑ σύμφωνα με τους εργαζομένους του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας. Η κυβέρνηση σπεύδοντας να υλοποιήσει τις μνημονιακές συμφωνίες με την τρόικα, χωρίς καμιά προετοιμασία, από τη μια «αποψιλώνει» τις...
υπηρεσίες και από την άλλη κάποιες τις κλείνει και κάποιες άλλες τις κάνει «μπαλάκι», με την ταλαιπωρία για τους συναλλασσομένους διαρκώς να μεγεθύνεται.
Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) στην οποία αναφέρεται: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, άνευ προηγουμένου προχειρότητα της κυβέρνησης, που διαλύει τις υπηρεσίες μας, βάζοντας σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους των τμημάτων παροχών, χωρίς να προγραμματίσει – οργανώσει τη μεταφορά των αντικειμένων των παροχών σε είδος στον ΕΟΠΥΥ, ενώ ταυτόχρονα κλείνει τον ΟΠΑΔ μεταφέροντας πάλι με τον ίδιο ανοργάνωτο τρόπο τις υπηρεσίες του και τους υπαλλήλους στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ».
Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ επισημαίνουν ότι χωρίς σαφείς όρους για τη λειτουργία των τμημάτων παροχών, έρχεται νέα κορύφωση ταλαιπωρίας για τα εκατομμύρια ασφαλισμένων οι οποίοι ως συνήθως «πληρώνουν το μάρμαρο» των πρόχειρων σχεδιασμών της κυβέρνησης στερούμενοι συγχρόνως βασικών αναγκών όπως ιατρική περίθαλψη, άμεσης απόδοσης κόστους παροχών σε είδος και σε χρήμα.
Για τις επόμενες μέρες, και για άγνωστο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα βρεθεί και πάλι στην αρνητική επικαιρότητα η οποία το απαξιώνει ως κύριο ασφαλιστικό οργανισμό. «Μαζί με την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, και οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ οι οποίοι θα αναγκαστούν να μετακινηθούν για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται, από τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, σε νέο άγνωστο αντικείμενο για αυτούς (παροχών), θα υποστούν και θα αντιμετωπίσουν το μένος, την οργή, και την αγανάκτηση των συναλλασσομένων που δεν θα εξυπηρετούνται άμεσα και σωστά» καταλήγει η ΠΟΣΕ.http://www.nez.gr/archives/34413