15 Απρ 2014

Πριν από τις εκλογές θυμήθηκαν τους άστεγους

Ύστερα από τρία χρόνια συνεχούς αύξησης των αστέγων, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία κέντρου άμεσης βοήθειας που θα λειτουργήσει σε ενάμιση μήνα, προκαλώντας την αντίδραση ακόμα και της Χαριλάου Τρικούπη, που έκανε λόγο για παλαιοκομματισμό και «πρακτική Μαυρογιαλούρου».

Η κυβέρνηση έσπευσε προεκλογικά να εκμεταλλευτεί το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των αστέγων, ανακοινώνοντας τη δημιουργία Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Αστέγων, το οποίο θα λειτουργήσει σε μόλις ενάμιση μήνα.

Το πρόγραμμα θα γίνει σε συνεργασία με ιδιώτες και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ωστόσο αρχικά η πρωτοβουλία...
αφορά την ανακαίνιση του Δρακοπούλειου Κέντρου στην πλατεία Βάθη, όπου θα στεγαστούν 80 άστεγοι από τους χιλιάδες που βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας.
Στους άστεγους, που θα φιλοξενούνται μέχρι 20 ημέρες, θα παρέχεται σίτιση, ιατρική βοήθεια και κοινωνική μέριμνα. Μετά το 20ήμερο, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, θα μεταφέρονται σε άλλους χώρους. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει 35 διαμερίσματα που ανήκουν στο Δημόσιο και θα διατεθούν γι” αυτόν τον σκοπό.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, μετά την Αθήνα το πρόγραμμα θα επεκταθεί, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα.

Έντονη η αντίδραση (και) της Χαριλάου Τρικούπη
Στον… ύπνο έπιασε η «μονομερής» πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τους άστεγους το ΠΑΣΟΚ, καθώς ανώτατες πηγές του κόμματος άφηναν να διαρρεύσει χθες το βράδυ με έκδηλη ενόχληση ότι «ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με παλαιοκομματισμό και με πρακτική μαυρογιαλούρου», ενώ παράλληλα συμπλήρωναν ότι τέτοιες ενέργειες «προσβάλλουν τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης».
Για τη νέα ενδοκυβερνητική κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στους -κατά τα άλλα αγαπημένους και «σφιχταγκαλιασμένους»- εταίρους, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν θα πρέπει να παραβλέπει κανείς την παράμετρο των επικείμενων διπλών εκλογών που αυξάνει στο κατακόρυφο τον ανταγωνισμό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποσπάσουν επικοινωνιακά οφέλη και… ψήφους από τους πολίτες, κάνοντας εμπόριο ελπίδας, με βασικό επιχείρημα ότι η κυβέρνηση αίφνης νοιάζεται γι” αυτούς!

 Από efsyn