15 Απρ 2014

Η «Death Team» του Τόμσεν που ελέγχει τις εφορίες – Διαταγή τους: Καθόλου έλεος



Η «Death Team» του Τόμσεν που ελέγχει τις εφορίες - Διαταγή τους: Καθόλου έλεοςΣτα χέρια της Death Team» του Πολ Τόμσεν έχει περιέλθει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός ολόκληρης της χώρας, εφαρμόζοντας τις αυστηρότερες μεθόδους έναντι των φορολογουμένων....

Όπως αναφέρει το protothema.gr, η γνωστή σε πολύ κόσμο πλέον για τις απόψεις της, σχιστομάτα Αμερικανίδα Χουί Τζιν, η Γαλλίδα Γκιλού αλλά και ένα ολόκληρο επιτελείο βρίσκεται σε στενότατη συνεργασία με τις Εφορίες της χώρας, «ψαχουλεύοντας» τους φακέλους μας.
Οι όροι «επιείκεια» ή «εξαιρέσεις», δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιό τους, καθώς έχουν δώσει ρητές εντολές στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές: «Συλλάβετε τους οφειλέτες, κατασχέστε περιουσίες, πλειστηριάστε ακίνητα».
Πρόκειται για άτομα με πορεία στους διεθνείς οργανισμούς που έχουν επιλεγεί μέσα από αυστηρά κριτήρια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Μακρυγιάννη, δύο κυρίες είναι αυτές που δεσπόζουν στη σύνθεσή της επονομαζόμενης «death team». Η Αμερικανίδα Χούι Τζιν και Γαλλίδα Μόργκαν Γκιλού, ενώ επικεφαλής της ομάδας είναι ο Τόμας Στόρι. Παράλληλα συμμετέχουν οι εμπειρογνώμονες Γουίλιαμ Κράνταλ, Κάρι Χουτάλα, Σβέιν Κρίστενσεν και Μπάρι Ρουσέλ.
Επίσης, οι Τζάνετ Μπάσινκ, Πιέρ Βάντενμπεργκ από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής & Τελωνειακής Ενωσης (DG TAXUD) και οι Φρανκ Βαν Ντρίεσε, Σεμπάστιαν Βάινζιερ και Κλοντ Γουέντλινγκ, της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν (TFGR).
Η οκταμελής ομάδα των «κεφαλοκυνηγών», που τυπικά ονομάζεται Αποστολή Τεχνικής Βοήθειας στη Φορολογική Διοίκηση, Διεύθυνση Δημοσιονομικών Υποθέσεων, έχει εγκατασταθεί μόνιμα σε ειδικά γραφεία του υπουργείου Οικονομικών, στον 4ο και 5ο όροφο του κτιρίου στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στην πλατεία Συντάγματος.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν εφόδους και ελέγχουν μεγάλες ΔΟΥ της χώρας, σε Αθήνα και επαρχία, προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο οι εντολές που έχουν δοθεί τηρούνται ευλαβικά.
Οι διευθυντές των ΔΟΥ που είναι προς έλεγχο ειδοποιούνται τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες νωρίτερα για την επίσκεψη προκειμένου να ετοιμαστούν ανάλογα και να επιμερίσουν τον φόρτο εργασίας με τρόπο ώστε να είναι διαθέσιμοι απολύτως για τον έλεγχο της Τρόικας. Ζητούν όλες τις κρίσιμες καταστάσεις με την πορεία και την κατάσταση των φορολογικών εσόδων, όπως λίστα με τα ανείσπρακτα, τα βεβαιωμένα, τους διάφορους φόρους εισοδήματος κ.λπ., την περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο βοηθά στην αποτύπωση των δεδομένων.
«Μη δείχνετε το παραμικρό έλεος, μόνο έτσι θα επιτευχθούν οι στόχοι», είναι το μήνυμα των ανθρώπων του Τόμσεν προς τις ΔΟΥ. Οι άνθρωποι του Τόμσεν ζήτησαν να γίνει πιο αυστηρό το μέτρο των ποινικών διώξεων κατά οφειλετών αλλά και οι προσωποκρατήσεις, ενώ πρότειναν οι οφειλές ΦΠΑ και ΦΜΥ να είναι κακούργημα από το πρώτο ευρώ!
Φωτογραφία: Eurokinissi
 http://www.koolnews.gr