25 Απρ 2014

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ X. ΖΩΗ ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Η διόγκωση των κοινωνικών προβλημάτων, της ανεργίας και της υποαπασχόλησης των νέων σε ολόκληρη τη Θεσσαλία βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Αντιπρόεδρου της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό και υποψήφιου ευρωβουλευτή Χρήστου Ζώη με το Δήμαρχο της Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλό και...
τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Τρικάλων κ. Χ. Μιχαλάκη κατά την χθεσινή περιοδεία του στους Θεσσαλικούς νομούς,
 Στη διάρκεια των επαφών του, ο Χρήστος Ζώης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της ΕΝΩΣΗΣ για την Πατρίδα και τον Λαό κ. Μαρία Πολύζου και απόστρατο πτέραρχο κ. Νίκο Θεοχάρη, ανέπτυξε το όραμα για τον ρόλο μίας αυτοδιοίκησης ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας.
 Επικαλούμενος την εμπειρία του στο Υπουργείο Εσωτερικών παρότρυνε τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να αξιοποιήσουν τα κοινοτικά προγράμματα που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Θεσσαλίας.
 Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με το Δήμαρχο Καρδίτσας και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση από αλλοδαπούς κακοποιούς στις Φυλακές Τρικάλων ο Χρήστος Ζώης επισκέφθηκε και συνομίλησε με σωφρονιστικούς υπαλλήλους και φύλακες της εξωτερικής φρούρησης του καταστήματος.
Διαπίστωσε την δραματική έλλειψη σωφρονιστικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και την υπερπληρότητα κρατουμένων του Καταστήματος. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Χρήστος Ζώης δήλωσε: «Οι υπο-αμειβόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επιδίδονται καθημερινώς στον ίδιο άθλο: σε συνθήκες δύσκολες να ανταποκριθούν στην αποστολή τους, και να παραμείνουν άνθρωποι στο σκληρό χώρο των φυλακών ακόμα και για τους ίδιους.»

 http://www.larissanet.gr/2014/04/25/noumero-ena-provlhma-h-anergia/#sthash.L5yFaXMo.dpuf