20 Μαΐ 2014

Ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κομμουνιστής;

Το γεγονός ότι ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε το 1974 το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδος δεν τον κατέστησε και κομμουνιστή, αλλά αντίθετα παρέμεινε στις πολιτικές ιδέες και αξίες της κεντροδεξιάς παράταξης. Αντίστοιχα, η σταθερή άρνηση του μνημονίου, δεν...
σημαίνει και ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιχείρησε ο υπουργός υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στο παραλλήρημά του εναντίον του Γιώργου Τράγκα. Τη ταύτιση του αντιμνημονίου με τον ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προσπαθεί νε επιτύχει ο ίδιος ο  Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να περιχαρακώσει την κεντροδεξιά στα στενά όρια της νέας Πολιτικής Άνοιξης.
Οι επίγονοι του καραμανλισμού δεν είναι όσοι κατέχουν τη σφραγίδα της Ρηγίλλης και κρύβουν στο ντουλάπι τους τον θρυλικό πυρσό του αγώνα. Καραμανλικοί δεν είναι ούτε αυτοί που λάθρα ερμηνεύουν το αντιμνημόνιο σε ΣΥΡΙΖΑ και όσοι χαρίζουν την παράταξη του μεγάλου Καραμανλή στο Σημιτοστουρναρεϊκο.
Οι Καραμανλικοί παραμένουμε σταθεροί στις αρχές και τις αξίες του Εθνάρχη για την κεντροδεξιά. Πιστεύουμε βαθιά στην ένωση των εθνικών πατριωτικών δυνάμεων υπέρ της πατρίδας και του λαού και προασπιζόμαστε την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια των λαών στην Ευρώπη των ισότιμων μελών.