23 Ιουλ 2014

ΧΩΡΑ ΤΣΙΡΚΟ! Ντοπέ βρέθηκε άλογο της βασίλισσας Ελισάβετ

Σκάνδαλα ντόπινγκ υπάρχουν παντού. Ακόμη και στο Μπάκιγχαμ, όπως φαίνεται, μια και ένα από τα άλογα της βασίλισσας Ελισάβετ βρέθηκε θετικό στην απαγορευμένη ουσία μορφίνη.

Πρόκειται για το Estimate, το άλογο που κέρδισε στις ιπποδρομίες του Ασκοτ το 2013 και ήταν δεύτερο στην ίδια κούρσα πέρυσι. Στο Μπάκιγχαμ- που ανακοίνωσε την είδηση- ήδη ψάχνουν να βρουν τον ένοχο, αν και κάνουν λόγο για κατανάλωση μολυσμένου προϊόντος, που οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα. Κάτι που βέβαια δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς και στη συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων ντόπινγκ αθλητών, οι κατηγορούμενοι επικαλούνται χρήση κάποιου συμπληρώματος που περιείχε εν αγνοία τους την απαγορευμένη ουσία.

Σε πρόσφατους ελέγχους βρέθηκαν πέντε άλογα θετικά σε μορφίνη, όπως ανακοινώθηκε, από τα οποία το ένα ήταν το Estimate που ανήκει στη βασίλισσα.

Το πάθος της Ελισάβετ για την ιππασία είναι γνωστό. Απέκτησε το πρώτο της άλογο όταν ήταν τεσσάρων, ένα πόνι, και δύο χρόνια αργότερα είχε αρχίσει ήδη να το ιππεύει. Μάλιστα, στα πρώτα χρόνια της ως μονάρχης είχε εμφανιστεί αρκετές φορές ιππεύοντας σε επίσημες τελετές, ενώ της ανήκουν αρκετά άλογα. Μάλιστα, λέγεται ότι ξεκινά πάντα την ημέρα της διαβάζοντας τη Racing Post ενώ παίρνει πρωινό, μία βρετανική εφημερίδα για ιπποδρομίες.