21 Σεπ 2014

Ρεάλ Μαδρίτης: Πουλάει για 500εκ. ευρώ το γήπεδό της

Από Μπερναμπέου σε Στάδιο Άμπου Ντάμπι; Όσο απίστευτη και αν ακούγεται αυτή η είδηση είναι πολύ πιθανό να γίνει πραγματικότητα.
 
Ο σύλλογος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Marca», ετοιμάζεται να υπογράψει μια συμφωνία ιστορικής σημασίας, καθώς η βασίλισσα έχει βυθιστεί στα χρέη.
 
Ειδικότερα, η εταιρεία, σε περίπτωση που επιτρέψει σε έναν χορηγό να «βαφτίσει» την ιστορική εγκατάσταση, θα είναι σε θέση να συλλέξει 25 εκατομμύρια ανά περίοδο μέχρι το 2034.
 
 
Η «βασίλισσα» έχει αρχίσει εδώ και καιρό διαπραγματεύσεις με την IPIC (International Petroleum Investment Company), ένα επενδυτικό fund που ανήκει κατά 100% στο εμιράτο του Αμπού Ντάμπι και διευθύνεται από τη βασιλική οικογένεια.
Η IPIC παίζει τον ρόλο του μεσολαβητή, αλλά -γράφει η «Marca»- σε περίπτωση συμφωνίας δεν θα έδινε το όνομα του δικού της εμπορικού σήματος στο γήπεδο.
 
Αρχικά η εγκατάσταση θα μπορούσε να λάβει το όνομα «Σαντιάγκο Μπερναμπέου Άμπου Ντάμπι» ή «Άμπου Ντάμπι Μπερναμπέου» και στη συνέχεια ένας χορηγός θα αναλάμβανε το τελικό... βάπτισμα.
 
Η συμφωνία θα επιτρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του σταδίου, αν και η διαδικασία θα μπορούσε να βρει εμπόδιο, μετά τη συλλογική αγωγή που κατέθεσε η τοπική οργάνωση «Civic Plataforma de Vecinos del Bernabeu», η οποία αντιτίθεται στη δημιουργία νέων έργων σε μια ήδη κορεσμένη περιοχή της πρωτεύουσας.
 
Βασιλικά φέσια...
Η Ρεάλ Μαδρίτης όχι απλώς δεν είδε τα χρέη της να μειώνονται, αλλά αντιθέτως αυτά αυξήθηκαν σημαντικά στα τέλη του 2013.
 
Όπως έγινε γνωστό, το συνολικό χρέος της ισπανικής ομάδας ανέρχεται πλέον στα 602 εκατ. ευρώ μετά το τέλος της σεζόν 2013/14, παρουσιάζοντας αύξηση 11,3% σε σχέση με τα 541 εκατ. της περασμένης χρήσης.
 
Παράλληλα, τα έσοδα της Ρεάλ έφτασαν τα 550 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση μόλις 5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, παρότι από την πορεία της Champions League μπήκαν στα ταμεία περίπου 60 εκατ. ευρώ.
 
Τμήμα ειδήσεων defecenet.gr