1 Σεπ 2014

Ο αρχηγός των Ουκρανών «ούλτρας» παραδέχεται μεγάλες απώλειες στη Νοβορωσία

Ο αρχηγός της ακροεθνικιστικής "Δεξιάς Παράταξης " Ντμίτρι Γιάρος δήλωσε για μεγάλες απώλειες ανάμεσα σε "ειδικά τμήματα" του οργανισμού στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.
Την είδηση αυτή μεταδίδουν τα ουκρανικά ΜΜΕ.... "μέσα στις τελευταίες εβδομάδες σε σκληρές μάχες κοντά στο Σαούρ-Μογκίλα, τον Αμβροσίεβκα, το Σταρομπέσεβο, καταραμένο Ιλοβάισκ χάσαμε περίπου 30 αδελφούς από την "Δεξιά Παράταξη " οι οποίοι ήταν απεσταλμένοι στις μοίρες εθελοντών "Dnepr", "Donbass"", αναφέρει τα λόγια του Γιάρος το ουκρανικό πρακτορείο UNN.

Ως μία από τις αιτίες της ήττας ο Γιάρος αναφέρει "το χαμηλό ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο, την έλλειψη του μαχητικού πνεύματος και της πειθαρχίας ανάμεσα στους φαντάρους σε μερικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας " και "τον πανικό φόβο σε γραφεία των αξιωματούχων του εθελοντικού κινήματος στο Κίεβο".

Ο αρχηγός της "Δεξιάς Παράταξης " επίσης αναφέρει "την επαγγελματική ανικανότητα μερικών στρατηγών που διευθύνουν τις επιχειρήσεις " και "τον ανεπαρκή υλικό και τεχνικό εφοδιασμό των τμημάτων στο μέτωπο ". Όπως είπε, ανεπαρκή οπλισμό έχουν όχι μόνο τα τμήματα των εθελοντών, αλλά και τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. "Το μεγαλύτερο μέρος των τεθωρακισμένων χάνουμε όχι επειδή τα παρατούν τα πληρώματα, αλλά επειδή έχουν χαλάσει, δεν παίρνουν μπρος ή δεν πυροβολούν ", ισχυρίζεται ο Γιάρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Πληροφοριών του στρατού της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων τη νύχτα της 31ης Αυγούστου αποτέλεσαν έως 120 άτομα νεκρούς και τραυματίες. Επίσης αναφέρεται ότι ι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης κατέλαβαν έξι άρματα μάχης, οκτώ τεθωρακισμένα, 24 μονάδες αυτοκινούμενων μηχανημάτων. Αφοπλίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν 200 Ουκρανοί στρατιώτες, μεταδίδει το Γραφείο Πληροφοριών.