21 Νοε 2014

« Μελανό » ρεκόρ – Απόλυτα ικανοποιημένοι οικονομικά μόλις το 1,4% των πολιτών




ftoxeia_8Μέσα στα μόλις πρώτα 2,5 χρόνια της εφαρμογής των μνημονιακών νόμων η οικονομικό – κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα είχε έρθει «τούμπα». Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα
στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ( ΕΛΣΤΑΤ ) για τους δείκτες ευημερίας στη χώρα, από τους οποίους προκύπτει ότι μόλις το 1,4% των πολιτών δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από οικονομικής άποψης το 2012.
Αντίθετα, περίπου το 66%, πριν από 2 χρόνια σημειωτέον… ήταν από σχετικά μέχρι καθόλου ικανοποιημένοι με την οικονομική τους κατάσταση. Σήμερα, τα ποσοστά αυτά είναι βέβαιο ότι παρουσιάζουν ακόμη πιο «μελανή εικόνα».
Συγκεκριμένα, απόλυτα ικανοποιημένοι με τη ζωή τους και την εργασία τους το 2012, δηλαδή 2,5 χρόνια μετά την εφαρμογή των πρώτων δύο μνημονίων, ήταν μόλις το 5,1% και 5%, αντίστοιχα. Στην αντιπέρα «όχθη», από λίγο έως καθόλου ικανοποιημένοι σε σχέση με τη ζωή και την εργασία τους, ήταν το 35% και το 37,2%, αντίστοιχα, των πολιτών της χώρας.
Μάλιστα, το ποσοστό των ατόμων που δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την οικονομική τους κατάσταση, το 2012, ήταν στο ποσοστό του 11,7%!
Ένας στους δύο δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, στη Δικαιοσύνη και στην αστυνομία
Ένα ακόμη τραγικό συμπέρασμα – αποτέλεσμα της χείριστης διαχείρισης των πιο σημαντικών ζητημάτων της χώρας και της κοινωνίας της, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών, είναι το γεγονός ότι το 45% των ερωτηθέντων, το 2012, δεν είχαν καμιά εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, στη Δικαιοσύνη και στην Αστυνομία. Το στοιχείο αυτό βοηθά σημαντικά στην ανάλυση του φαινόμενου που παρατηρήθηκε από το 2010 και μετά, με ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας να πορεύεται στο δρόμο του εκφασισμού και της απόλυτης ισοπέδωσης.