25 Μαρ 2015

Βαριές κουβέντες Φορτσάκη για την ομιλία Τσίπρα στο Πανεπιστημίου Αθηνών: "Μόνον επί χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει..."

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συγκεκριμένα ο τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Φορτσάκη, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα: ..."Μόνον επί χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών".
Ο κ. Φορτσάκη ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Απ’ όσο γνωρίζω, ο κ. Τσίπρας, εάν ήθελε να μιλήσει στο πανεπιστήμιο με την ιδιότητα του ιστορικού, θα έπρεπε να ήταν γνωστός για κάποια συνεισφορά του στα θέματα αυτά. Δεν νομίζω ότι κανείς θα υποστηρίξει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι εγκρατής στα θέματα της ιστορίας.
Να μην επιτρέψουν οι πρυτανικές αρχές στη μικροπολιτική σκοπιμότητα να εξανεμίσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά τους. Εκτός και αν αποφάσισαν να συνοδεύσουν στην συνέχεια τον κ. Πρωθυπουργό στην πλατεία Συντάγματος και σύρουν μαζί του τον χορό με τις μουσικές του κ. υπουργού Εθνικής Άμυνας...».
.
- See more at: http://www.usay.gr/article/76647/baries_koybentes_fortsaki_gia_tin_omilia_tsipra_sto_panepistimioy_athinwn.html?category_id=2784#sthash.80QNwKEl.dpuf