5 Μαρ 2015

Γερμανικό... «Watergate»: Έκλεψαν τις βρύσες από την υπηρεσία πληροφοριών!

Τεράστια διαρροή νερού προκλήθηκε στην υπό κατασκευή νέα έδρα της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών στο Βερολίνο, όταν άγνωστοι αφαίρεσαν όλες τις βρύσες, που
μόλις είχαν τοποθετηθεί. 



Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μίκαελ Μέρκλε, δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό πόσες βρύσες αφαιρέθηκαν, ούτε βέβαια για την ταυτότητα του δράστη.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας, γνωστή περισσότερο ως BND, θα μετακομίσει έως το 2017 στα νέα κτήρια που κατασκευάζονται στο Βερολίνο, από το τωρινό αρχηγείο στο Μόναχο. 

Η ίδια η BND δεν σχολίασε, παραπέμποντας μόνο στην αρμόδια Υπηρεσία Ασφαλείας Οικοδομών (BBR), η οποία και επίσης επιβεβαίωσε το περιστατικό χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Τη φύλαξη της οικοδομής έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία. Η αστυνομία δεν βρήκε ίχνη παραβίασης και φαίνεται ως εκ τούτου ότι υποψιάζεται αρχικά εργαζομένους στην οικοδομή. 

Όπως είναι φυσικό, το περιστατικό έχει προκαλέσει κύμα σκωπτικών σχολίων στο γερμανόφωνο Διαδίκτυο. Τα δημοφιλέστερα hashtag στο Twitter είναι #bndleaks («διαρροές στην BND») ή απλώς #watergate.