7 Απρ 2015

Βόμβες βυθού από την αντιπολίτευση για τα 500 εκατομμύρια της ανακατασκευής των πέντε αεροσκαφών

Κοινή ερώτηση για το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε με την απευθείας ανάθεση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανακατασκευή πέντε παλαιών αεροσκαφών, με σκοπό την ανθυποβρυχιακή άμυνα ..
της χώρας κατέθεσαν οι βουλευτές με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός στο αρμόδιο τμήμα της Βουλής.
Η ερώτηση απευθύνεται στους συναρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν μια σειρά από ερωτήματα, όπως σε τι βαθμό η χώρα μπορεί να διαθέσει εν μέσω κλιμακούμενης οικονομικής κρίσης κονδύλια τέτοιου ύψους, καθώς και το αν η ανθυποβρυχιακή άμυνα της Ελλάδας αποτελεί το κυριότερο προς επίλυση ζήτημα της αμυντικής μας πολιτικής.
ΠΑΣΟΚ: Θυμούνται οι κυβερνητικοί παράγοντες τι έλεγαν για τέτοια θέματα μέχρι τις εκλογές;
Mε μια σκληρή ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στην κυβέρνηση και αναρωτιέται πώς δικαιολογείται υπό συνθήκες μεγάλης δημοσιονομικής στενότητας να διαθέτει 500 εκατομμύρια δολάρια για εκσυγχρονισμό παλιών ελικοφόρων αεροσκαφών επιτήρησης, κι όλα αυτά χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της παρούσας Βουλής.
«Θυμούνται οι κυβερνητικοί παράγοντες τι έλεγαν για τέτοια θέματα μέχρι τις εκλογές;» ρωτάει το ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι το ποσό των 500 εκατ. δολ. που η κυβέρνηση του διέθεσε για τον εκσυγχρονισμό απλών αεροσκαφών επιτήρησης (χωρίς δηλαδή οπλικά συστήματα ) ηλικίας 25 ετών, είναι μεγαλύτερο από το πόσο που απαιτήθηκε για να αντικατασταθεί ο εκσυγχρονισμός παλιών υποβρυχίων με την κατασκευή ολοκαίνουργιων με πλήρη οπλικά συστήματα. «Τους θυμίζουν τίποτα τα ερωτήματα αυτά; Κάποια από τις εύκολες και χυδαίες συκοφαντίες τους;» καταλήγει.