5 Μαΐ 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ BILD! Η Μέρκελ ενημέρωσε τον Τσίπρα για το τι μέλλει γενέσθαι

merkel tsipras

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Αλέξης Τσίπρας, ένα 24ωρο πριν τις κρίσιμες διαβουλεύσεις σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Βρυξέλλες, σύμφωνα με ...
την Bild.
Ειδικότερα, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας αφήνει να εννοηθεί ότι η Αθήνα πήρε «γραμμή» από το Βερολίνο για τις επόμενες κινήσεις της καθώς επισημαίνεται ότι, η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε μία ημέρα πριν αρχίσουν τις επαφές τους στο εξωτερικό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Δραγασάκης. Κι ενώ το πρόβλημα της ρευστότητας της Ελλάδας γίνεται όλο και μεγαλύτερο, η ελληνική κυβέρνηση έχει κρίσιμες διαβουλεύσεις σε Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Παρίσι, σχολιάζει η εφημερίδα.
bild11
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild που επικαλείται τον ελληνικό Τύπο, το πρόβλημα ρευστότητας της χώρας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της προσοχής της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, έχει σήμερα συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι καθώς επίσης είναι προγραμματισμένη μία συνάντησή του με τον Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες. Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρίστιν Λαγκάρντ σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.
Όπως επισημαίνει η «Bild», την ώρα που στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποβάλει τη νέα λίστα των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αλλαγές σε ΦΠΑ. Η εφημερίδα «Bild» αποκαλύπτει επίσης πως, ο Έλληνας πρωθυπουργός , Α. Τσίπρας είχε την Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και μία ημέρα μετά, στέλνει τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες της ομάδας διαπραγμάτευσης στη Φρανκφούρτη. Σήμερα αναμένεται να μεταβούν στην Φρανκφούρτη ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάνης Δραγασάκης, για συνομιλίες με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στις 17.30 μ.μ. ώρα Γερμανίας.
Αλλά και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, πρέπει επίσης να… τρέξει, επισημαίνει η εφημερίδα «Bild». Μετά την συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα πρέπει να μεταβεί στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. Κι όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα δεν χρειάζεται έναν συμπαθητικό πρωθυπουργό αλλά έναν καπετάνιο, γράφει σε άλλο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα η οποία θεωρεί ότι οι ήπιοι τόνοι του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα δεν εξυπηρετούν τις τρέχουσες ανάγκες των Ελλήνων.
http://www.crashonline.gr/