29 Μαΐ 2015

ΔΙΑΛΟΓΟΙ!! ΣΥΡΙΖΑίος κανόνισε μεταθέσεις στην ΕΛΑΣ για διευκόλυνση κυκλώματος διακίνησης λάθρο


Πρόκειται για πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει φυλακή!! Μάλιστα όταν ήταν φυλακή, έκανε απεργία πείνας με συμπαράσταση πολλών σημερινών υπουργών του
ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Κουράκης έχει καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή για την περίπτωσή του. Το ανησυχητικό είναι ότι οι μεταθέσεις που επιθυμούσαν υλοποιήθηκαν... ενώ το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και χαφιές της ασφάλειας όσον αφορά θέματα "αντάρτικου πόλης"

​Την ώρα που στη χώρα μας φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες, ένα κύκλωμα το οποίο ερευνά η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου φέρεται να διευκόλυνε τους διακινητές, να απελευθερώνει όποιους ήθελε, να χορηγεί τα απαραίτητα έγγραφα και μάλιστα με τις... πλάτες αξιωματικών της αστυνομίας, λιμενικών και ιδιωτών.

Το πόρισμα που έχει στα χέρια της η κ. Ράικου, και είναι το αποτέλεσμα της έρευνας των αδιάφθορων της ελληνικής αστυνομίας, περιγράφει τον τρόπο δράσης του κυκλώματος αλλά και πολλές συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι κοριοί. Σε έναν από αυτούς τους διαλόγους τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να τοποθετούν αξιωματικούς της αρεσκείας τους σε θέσεις κλειδιά στην διεύθυνση Αλλοδαπών.

Αξιωματικός Αλλοδαπών: «Άκου πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, ο Π……… πρέπει οπωσδήποτε να μη φύγει. Να φύγει οπωσδήποτε όμως ο Λ……... Ξέρω εγώ τι σου λέω και γιατί. Έτσι να τα κάνεις τα πράγματα και οπωσδήποτε πρέπει να έρθει στο Αλλοδαπών ο Γ……….. Να το ρυθμίσεις οπωσδήποτε».

Ιδιώτης: «Το έχω έτοιμο και κανονισμένο. Μη ξεχνάς ότι έχω φίλους».

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να εμπλέκουν και αξιωματικούς του Αρχηγείου της αστυνομίας ενώ εμφανίζονται σίγουροι για την τύχη ακόμα και του υπουργού Γιάννη Πανούση.

Ιδιώτης: «Θα αναλάβει να το διευθετήσει ο «ψηλός», αλλιώς θα τελειώσει εσωκομματικά. Και άλλωστε σε ένα τετράμηνο θα αλλάξει ο υπουργός».

Αξιωματικός Αλλοδαπών: «Πρέπει να φέρεται τον Γ……….. στο Αλλοδαπών».

Ιδιώτης: «Ναι, έτσι θα γίνουν τα πράγματα».

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Γιάννης Πανούσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για προσπάθεια πολιτικής εκτροπής και προσβολής του δημοκρατικού πολιτεύματος, ξεπερνάει δηλαδή τα όρια του οργανωμένου εγκλήματος».

Πολιτευτής εμπλέκεται στην έρευνα για δουλέμπορους και αξιωματικούς ΕΛ.ΑΣ.

Πολιτικές προεκτάσεις αποκτά η έρευνα για τη διασύνδεση δουλεμπόρων με επίορκους αξιωματικούς Αστυνομίας - Λιμενικού.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε γίνει το 2007 πρόταση να κατέβει υποψήφιος στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά.

Ο πολιτευτής είναι 66 ετών, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για κλοπές και σήμερα εμφανίζεται να συμμετέχει σε πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Το διάστημα της κράτησής του είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολιτευτών, τότε, του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργών της Κυβέρνησης. Επερώτηση για την υπόθεσή του είχε καταθέσει το 2008 ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τ. Κουράκης.

Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες του με αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ο οποίος φέρεται να προέβαινε σε αποφυλακίσεις παράτυπων μεταναστών καθ’ υπόδειξη δουλεμπόρων. Στις επίμαχες συνομιλίες φέρονται να προωθούσαν την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούση θεωρώντας τον εμπόδιο στη δράση τους και ταυτόχρονα να μετείχαν σε παρασκηνιακές ζυμώσεις ώστε στις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου να τοποθετούνταν πρόσωπα της αρεσκείας τους σε κρίσιμα πόστα. Επικαλούνταν γνωριμία τους με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος θα αναλάμβανε να υλοποιήσει τις επιλογές τους.

Στοιχεία εμπλοκής έχουν προκύψει συνολικά για πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και σε βάρος υπαλλήλου της Ε.Υ.Π.. Κατά πληροφορίες πάντως, ο κ. Πανούσης και ο διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Γ. Ρουμπάτης έχουν ζητήσει εκτάκτως συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα. Δεν αποκλείεται στο «κάδρο» της υπόθεσης να βρίσκονται και υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας. Για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί συνάντηση του κ. Πανούση με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα, σχετικά με ανάμειξη αξιωματικών του Λιμενικού στο δουλεμπορικό κύκλωμα.

Το ανησυχητικό είναι ότι οι μεταθέσεις που επιθυμούσαν υλοποιήθηκαν

Εκείνο που θεωρείται εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι στους διαλόγους αυτούς οι εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι φέρεται να έχουν υψηλές πολιτικές προσβάσεις αλλά μιλούν και για παρεμβάσεις στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Μάρτιο οι οποίες πράγματι υλοποιήθηκαν! Το ίδιο κύκλωμα εμφανίζεται παράλληλα να επιχειρεί την απομάκρυνση στελεχών των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Λόγω της σοβαρότητας των στοιχείων ήδη έχει ζητήσει σχετική έκτακτη ενημέρωση ο κ. Πανούσης, ο οποίος αναφέρεται σε «πρακτικές που ξεπερνούν το οργανωμένο έγκλημα και φτάνουν στη συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης». Έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα έχει ζητήσει και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης»
Την υπόθεση έχει αποκαλύψει το Βήμα και σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρονται οι ίδιες πληροφορίες: «Ενδεικτικό του «μηχανισμού διαφθοράς» που είχε στηθεί είναι ότι σε διάλογο που είχε στις 3 Μαρτίου 2015 υψηλόβαθμος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών -κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων- με έναν ιδιώτη, απεσταλμένο ανωτάτου αξιωματικού της λεωφόρου Κατεχάκη, ήταν η «διευθέτηση» των εν εξελίξει κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. Όπως λένε, «πρέπει να απομακρυνθεί ο Φ. από προϊστάμενος Αλλοδαπών, να φύγει ένας υποδιευθυντής, να αναλάβει ο Γρ… Να φύγουν δύο άτομα που είναι κοντά στον υπουργό και μιλάει μαζί τους».
Σημειώνεται ότι στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. που ακολούθησαν πράγματι απομακρύνθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών ο προαναφερόμενος αξιωματικός και πήγε στη θέση του ο μνημονευόμενος αντικαταστάτης του. Καθ” ότι, όπως πίστευαν πιθανόν τα μέλη του κυκλώματος, θα μπορούσαν μελλοντικά να έχουν τον εν λόγω αξιωματικό «υποχείριό» τους. Ο αξιωματικός με θητεία στην Αντιτρομοκρατική που ήταν προϊστάμενος στο Αλλοδαπών σε κατάθεση που έδωσε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που δεχόταν για να προστατεύσει τον εν λόγω αξιωματικό, υφιστάμενό του στο Αλλοδαπών, που ακούγεται σε συνομιλίες να επιδιώκει την εκδίωξή του.
Σε άλλο σημείο αναφέρεται: Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για κυκλώματα διαφθοράς προκύπτει ότι ιδιώτης, ο οποίος μεσολαβούσε έπειτα από υποδείξεις ανώτατων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στις παράτυπες διευκολύνσεις σε λαθρομετανάστες, φερόταν και ως «συνεργάτης» των διωκτικών αρχών σε θέματα «αντάρτικου πόλης».

http://dexiextrem.blogspot.gr/2015/05/blog-post_3338.html