3 Μαΐ 2015

Στο πιο κρίσιμο διήμερο της διαπραγμάτευσης και ο Βαρουφάκης κάνει… διακοπές στην Αίγινα (Photos)

Παρά τη δήλωση του ίδιου το Πρωθυπουργού ότι θα πρέπει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μία συμφωνία, το απόγευμα το Σαββάτου, ο Γιάνης Βαρουφάκης, «επικεφαλής της ....
πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης», εθεάθη να ταξιδεύει προς την Αίγινα, περνόντας ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Την αποκάλυψη έκανε η γερμανική εφημερίδα Bild, στον δημοσιογράφο τον οποίο πάντως ο κύριος Βαρουφάκης απέφυγε να σχολιάσει το οτιδήποτε σχετικά με την πρόοδο στις συνομιλίες.
Μάλιστα, η Bild βρέθηκε στο ίδιο πλοίο που ταξίδεψε ο υπουργός οικονομικών με τη σύζυγο του προς το νησί του Αργοσαρωνικού και καταγράφει όλο το ρεπορτάζ.
http://lykavitos.gr/archives/191019
varoufakis-bild_1
Δεν είναι βέβαια ζήτημα πως ο κύριος Βαρουφάκης κατόρθωσε να «ξεκλέψει» μια μέρα από το βαρύ πρόγραμμά του για να χαλαρώσει στο σπίτι του στην Αίγινα, αλλά το ότι την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε μια από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον άνθρωπο που έχει αποκτήσει την ευθύνη του συντονισμού των συνομιλιών.
Η συνάντηση Τσίπρα-Τσακαλώτου είχε ως αντικείμενο τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί από χθες στις συνομιλίες με τους εταίρους και τις θέσεις του ΔΝΤ για εργασιακά και ασφαλιστικό, που φαίνεται να είναι ανυποχώρητες.
varoufakis-bild_3
varoufakis-bild_2