2 Ιουλ 2015

Για όλα υπάρχει... ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Άρχισε τις «απολύσεις» η Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Την πόρτα εξόδου από την Βουλή είδε τελικά μια  φωτογράφος που απασχολούνταν με  σύμβαση ορισμένου χρόνου για παροχή υπηρεσιών  έναντι 500 ευρώ  και ....
η  οποία έληξε από τον Ιανουάριο. Τι και αν για 5 μήνες  παρείχε κανονικά υπηρεσίες στη Βουλή, χωρίς να πληρώνεται, χθες επικοινώνησε μαζί της ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Θαλάσσης και της ανακοίνωσε, ότι «η Πρόεδρος δεν είναι ευχαριστημένη από τη δουλειά της και δεν θα της ανανεώσει τη σύμβαση».
Υπενθυμίζεται πάντως ότι στις  7/4/ 2015 σε συνέντευξη τύπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στα υπέρογκα ποσά  που κατασπαταλούνταν στην υπόθεση Siemens έφερε σε αντιδιαστολή …το μισθό της συγκεκριμένη φωτογράφου και είπε «Αυτό θέλω να το ακούει η φωτογράφος της Βουλής που έχει μία σύμβαση νομίζω 500 ευρώ το μήνα».
Η  φωτογράφος που είχε οδηγηθεί σε απόγνωση είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά με  την Πρόεδρο της Βουλής, γιατί έληγε η διαπίστευσή της και ήθελε να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα της. Τελικά μετά από συνεννόηση  με τον γ.γ. παρέδωσε  το φωτογραφικό της αρχείο και θα πληρωθεί γι’ αυτό εφάπαξ, ως πληρωμή του αρχείου,  όσο ακριβώς θα έπαιρνε και αν πληρωνόταν τους μήνες που δεν ανανεώθηκε η σύμβαση, παρότι δούλευε.
Τέλος, η λύση της συνεργασίας ήρθε την ίδια μέρα που δημοσιοποιήθηκε η  επιστολή διαμαρτυρίας δημοσιογράφων του καναλιού της Βουλής για την απαξίωσή τους και την «ομηρία» των συμβασιούχων και του καναλιού.
http://www.star.gr/