29 Ιουλ 2015

Τα οικονομικά της ΝΔ και οι απλήρωτοι υπάλληλοι «στοιχειώνουν» τον Μεϊμαράκη- Ο Σαμαράς διπλασίασε χρέος και υπαλλήλους



Μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Στη Νέα Δημοκρατία επί Σαμαρά οι υπάλληλοι διπλασιάσθηκαν όπως και τα χρέη.
Η ΝΔ όμως δεν μπορεί να στηρίζεται στις υπηρεσίες 210 υπαλλήλων πολλοί εκ των οποίων μάλιστα τοποθετήθηκαν στο κόμμα με εργασιακή σχέση ως «ρουσφέτια» του μεσσήνιου πολιτικού. Οι υπηρεσίες της ΝΔ δεν χρειάζονται περισσότερους από 100 υπαλλήλους.
Το λογικό λοιπόν είναι να λύσει τη συνεργασία εκείνων που δεν
χρειάζονται στο πλαίσιο των περικοπών και της οικονομίας που κάνει το κόμμα.
Ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα: Οι διακόσιοι και πλέον υπάλληλοι της ΝΔ έχουν να πληρωθούν από τον Ιανουάριο.
Ορισμένα χρήματα που φθάνουν σήμερα – αύριο από την κρατική επιχορήγηση δεν φθάνουν ούτε για έναν μήνα πληρωμής της μισθοδοσίας των υπαλλήλων.
Πώς θα προχωρήσει σε απολύσεις απλήρωτων υπαλλήλων;
Πρόσφατα είχε προταθεί σε ορισμένους υπαλλήλους να προχωρήσουν σε μια μορφή εθελουσίας εξόδου, με την προϋπόθεση ότι η ηγεσία του κόμματος θα εύρισκε χρήματα για να τους πληρώσει και να δώσει και ένα μπόνους εξόδου. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, λόγω αδυναμίας εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων.
Παράλληλα υπάρχει και ένα μέγα ηθικό ζήτημα καθώς ο κ. Σαμαράς επί έξι μήνες είχε αφήσει απλήρωτους υπαλλήλους που δεν είχαν πόρους από πουθενά αλλού καθώς ήταν τα μόνα πρόσωπα που είχαν δουλειά στις οικογένειές τους.
Σημειώνεται ότι όταν ο κ. Σαμαράς ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, τα χρέη της ΝΔ άγγιζαν τα 100 εκατομμύρια.
Τώρα που παρέδωσε την ηγεσία τα χρέη του κόμματος εκτινάχθηκαν στα 180 εκατομμύρια.
Και πώς να μη φθάσουν, θα αναρωτηθεί κανείς, αφού μόνο για το πολυτελές κτήριο της Συγγρού η ΝΔ πρέπει να πληρώνει 50.000 ευρώ το μήνα (όχι 80.000 όπως ανεγράφη), τα οποία φυσικά αυτήν την περίοδο δεν διαθέτει.
Υπενθυμίζεται πώς όταν ο κ. Καραμανλής παρέδωσε την ηγεσία της ΝΔ, είχε παραδώσει στο ταμείο του κόμματος 10 εκατ. ευρώ από τα χρήματα που διαχειριζόταν ο ίδιος. Όταν παρέδωσε ο κ. Σαμαράς πήρε μέχρι και τα κάδρα και την τηλεόραση που με χρήματα της ΝΔ είχε αγοραστεί…
Για να ξαναέλθουμε όμως στα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο κ. Μεϊμαράκης αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα, καθώς μπορεί μεν να πρέπει να λύσει τη συνεργασία πολλών υπαλλήλων της ΝΔ αν και δεν διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα για να τους αποζημιώσει, από την άλλη όμως γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα έσπαγε το ηθικό όλων των υπαλλήλων, τους οποίους έχει ανάγκη και εν όψει της έναρξης εσωκομματικών διαδικασιών, αλλά και εν όψει πιθανών εκλογών.
«Με τι ηθικό θα δουλέψουν και μεις πώς θα τους ζητήσουμε να κάνουν υπερωρίες όταν δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε ούτε τους μισθούς τους», αναρωτιόταν στο περιθώριο της  συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη, εκφράζοντας την απόγνωσή του για το δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. Και βέβαια το πρόβλημα γίνεται εντονότερο αφού με τους περισσότερους εκ των υπαλλήλων ο νυν πρόεδρος του κόμματος έχει και προσωπική γνωριμία, αφού αποτελεί σάρκα από τη σάρκα της ΝΔ.
Η πραγματικότητα είναι, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο ίδιος συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη, ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει «στοιχειώσει»  τον πρόεδρο…

Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ