30 Ιουλ 2015

Τα πειστήρια του σχεδίου Βαρουφάκη υπάρχουν στη φωτογραφία του Paris Match!


Τρεις λεπτομέρειες από τη φωτογράφιση του τότε υπουργού Οικονομικών και της συζύγου του για το γαλλικό περιοδικό, που πέρασαν τότε απαρατήρητες, δίνουν νέα διάσταση..
στο θέμα του σχεδιαζόμενου Grexit!

Τρία χαρακτηριστικά στοιχεία (σε κόκκινο κύκλο), από το σαλόνι του Γιάνη Βαρουφάκη στη φωτογράφιση του Paris Match, που δίνουν νέα διάσταση στο θέμα των ημερών


Όταν η κοινή γνώμη κοίταζε εμβρόντητη τις γεμάτες στιλ φωτογραφίες του Γιάνη Βαρουφάκη και της Δανάης Στράτου, ήταν τόση η έκπληξή της, που άφησε να της διαφύγουν κάποιες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που θα έπρεπε να μας έχουν βάλει όλους σε υποψίες.
Προφανώς, λόγω της χαρακτηριστικής του αυτοπεποίθησης ή του ενθουσιασμού του, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν μπήκε στον κόπο να κρύψει μια σειρά στοιχεία που σε κάποιον προσεκτικό παρατηρητή, θα αποκάλυπταν το σχέδιό του.

Έτσι, αν κάποιος προσέξει καλά, στη βιβλιοθήκη πίσω από το ζεύγος που αγκαλιάζεται, υπάρχει καρφιτσωμένο στο ράφι, ένα post-it με τη φράση «Να μην ξεχάσω να ετοιμάσω το Grexit». Άρα, όχι μόνο ο εκκεντρικός υπουργός προετοίμαζε το grexit, αλλά είχε φροντίσει να φτιάξει και υπενθύμιση για να μην το ξεχάσει.

Ακριβώς πάνω από το post-it, επίσης στη βιβλιοθήκη, βρίσκεται το βιβλίο «Hacking for Dummies», της γνωστής σειράς εγχειριδίων με απλοποιημένες οδηγίες για όσους δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με κάποιο θέμα.

Γιατί διάβαζε αυτό το βιβλίο ο Γιάνης Βαρουφάκης (διακόπτοντας μάλιστα την ανάγνωση του δικού του), αν όχι για να υποκλέψει τα ΑΦΜ; Μήπως το ανοιχτό laptop μπροστά του, υποδηλώνει ότι έκανε αυτή τη δουλειά, πριν ποζάρει για τη φωτογραφία;

Και τέλος, στο τραπέζι πίσω του, μέσα σε μια κορνίζα σε σχήμα καρδιάς, υπάρχει η φωτογραφία του ίδιου του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, σε κάποια Κεντρική Επιτροπή.

Γιατί να επιλέξει αυτήν ειδικά τη φωτογραφία, όπου οι δυό τους χαμογελούν συνωμοτικά, σα να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κοινό σχέδιό τους; Και μάλιστα σε μια κορνίζα που δηλώνει αγάπη; Μήπως είναι η στιγμή που ο ένας ενημερώνει τον άλλον για το grexit;

Το σίγουρο συμπέρασμα είναι πάντως, ότι την επόμενη φορά που κάποιος υπουργός της κυβέρνησης, φωτογραφηθεί για κάποιο ξένο περιοδικό, καλό θα ήταν να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν κοιτάμε τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Νίκος Ζαχαριάδης
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.moyfanet&id=42310