22 Αυγ 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ! Ποιος είναι ο Έλληνας ήρωας Άλεκ Σκαρλάτος που έσωσε τους 554 επιβάτες της γαλλικής υπερταχείας! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Clipboard
Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικάνο πεζοναύτη, Άλεκ Σκαρλάτος , μέλος της εθνοφρουράς του Όρεγκον.

Είναι ο ένας από τους τέσσερις άνδρες, οι οποίοι επενέβησαν έγκαιρα, σταματώντας τον άνθρωπο που εξαπέλυσε ένοπλη επίθεση στη γαλλική υπερταχεία Thalys 9364, σώζοντας μεγάλο αριθμό επιβατών.
Θυμίζουμε ότι το Thalys 9364 εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι. Το περιστατικό συνέβη όταν το τρένο βρισκόταν σε βελγικό έδαφος.
Όταν ο Σκαρλάτος και οι συνεπιβάτες του αντιλήφθηκαν ότι ο δράστης τοποθετούσε το γεμιστήρα στο καλάσνικοφ, με το οποίο ήταν οπλισμένος, μέσα στην τουαλέτα του τρένου, έσπευσαν να τον αφοπλίσουν.
Αμέσως κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον Μαροκινό οπλοφόρο, ενώ ο ένας από τους τέσσερις που τον σταμάτησαν, καθώς και δύο ακόμα επιβάτες τραυματίστηκαν.
2B8FD03400000578-3206426-French_officials_have_so_far_refused_to_confirm_whether_the_atta-a-89_1440189156965
Ο ελληνοαμερικανικός ήρωας μεγάλωσε στην μικρή πόλη του Ρόουζμπαγκ στην πολιτεία του Όρεγκον , γνωστή για την βιομηχανία ξυλιάς, αλλά όταν ήταν στην εφηβεία μετακόμισε στην Καλιφόρνια μαζί με τον πατέρα του Μανώλη Σκαρλάτο.
Clipboard
Ο Άλεκ μπήκε στην εθνοφρουρά πριν από τρία χρόνια και όπως δηλώνει ο πατέρας του, έκτοτε δεν έχει σταματήσει να τον κάνει περίφανο.
Σύμφωνα με τους συγγενείς του Άλεκ, οι ηρωικές του πράξεις συνάδουν απόλυτα με τον χαρακτήρα και την ανατροφή του.
Alek-Skarlatos03_3415714b
Η θετή μητέρα του Άλεκ, Κάρεν Σκαρλάτος δήλωσε πως ο Άλεκ είναι ο τύπος του ανθρώπου που δεν διστάζει να εκθέσει τον εαυτό σου σε κίνδυνο προκειμένου να προστατέψει τους άλλους.
skarlatos_b1

Στην επίθεση τραυματίστηκε και ο γάλλος ηθοποιός Ζαν-Χιου Ανγκλάντ, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία Betty Blue του 1986, ο οποίος κόπηκε όταν έσπασε το τζάμι για να σημάνει τον συναγερμό.
Ο ένοπλος τελικά συνελήφθη όταν το τρένο έφτασε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αράς στη βόρεια Γαλλία, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.
Δεν είναι γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης. Γάλλοι εισαγγελείς σημειώνουν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.
Σημειώνεται ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών και έχει καταγωγή από το Μαρόκο. Είναι 26 ετών.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο τελευταίο βαγόνι του τρένου TGV, το οποίο μετέφερε 554 επιβάτες. Στη βαλίτσα του, ο άνδρας είχε αρκετά όπλα, ανάμεσά τους ένα Καλάσνικοφ, ένα αυτόματο περίστροφο και ξυραφάκια.
Για την πράξη τους, ο Άντονι Σάντλερ, ο Αλεκ Σκαρλάτος και ο Κρις Νόρμαν, ένας βρετανός που βοήθησε στην εξουδετέρωση του άνδρα, έλαβαν μετάλλια ανδρείας στην πόλη Αράς.